Socker, stygn och smeknamn


Dags att inviga den nya hemadressen med en lista. 

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På ett lyxhotell i en king size säng i Mexico. Har nämligen en specifik längtan efter att få vila upp mig, men också efter sol, så då känns ett lyxhotell i ett varmt land lämpligt. Där skulle jag slumra till dagarna långa medan jag tittar på serier. Ibland skulle jag sticka ut näsan på balkongen och njuta av utsikt och värme och room service frukost hela dagen p.g.a. att frukost är bäst.

Hur gammal är du? 27!

Hur gammal känner du dig?
 Som min ålder skulle jag tro. Jag var ju aldrig särskilt bra på att vara yngre, maximerade verkligen aldrig min ungdom med hejdlöst dumma påhitt och pojkhångel exempelvis, är mycket bättre på att vara en äldre person.

Vad heter du i andranamn? Det var ju passande att du frågar p.g.a. den nya adressen och allt, Mari förstås. På studentdimissionen frågade rektorn av mig om mitt andranamn skulle uttalas på svenskt eller finskt vis. Jag råkade nämna denna fråga för mina föräldrar, som plötsligt och oväntat blev oense över hur det egentligen var tänkt. Känns rimligt att de inte reflekterat över att de uttalat namnet olika på då 19 år. Jag uttalar det på finskt vis i alla fall, det är ju åtminstone inget E på slutet, plus att jag gillar jag det finska uttalet!


Vart bor du? På Södermalm i Stockholm, kär i denna stadsdel så som alla andra som någon gång flyttat hit och vägrar lämna.

Vad är du på för humör just nu? 
Skapligt glad. Jag längtar sällan till fredag men denna vecka ska det bli extra skönt att få helg, så mycket nu i veckan som känns pirrigt så att lämna pirret bakom sig ska bli trevligt.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Förr i tidn var sommar min bästa årstid. Ju äldre jag blir desto mer lär jag mig att också uppskatta de andra årstiderna, även om vinterhalvåret fortfarande är alltför långt. Jag gillar att bädda in mig i stämning och då är ju vintern (november och december) rätt bra månader trots allt. Jag har inget emot snö men mycket emot kyla, allt under -10 celsius är okul.

Är du beroende av något? Ensamtid.


Vilken är din favoritaffär?
 Älskar typ att gå runt på IKEA en mitt i veckan-dag, äta köttbullar och köpa servetter, hur kul?!

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska. Min bästa och effektivaste tid är 06-14, allt efter det är mosigt och bör förvaltas på mer icke-seriösa sätt.

Vad har du gjort idag? Jobbat, vi har ett viktiga kundmöte imorgon så preppat inför det, gjort sidplaner och letat bilder bland annat. Detta är mitt sista stora projekt innan jul, slutspurt!

Vilket är ditt favoritgodis? Allt godis förutom likörfylld choklad, finns det någon människa i hela världen som gillar det? Ja, allt godis utöver det äter jag med god aptit. Förstår mig inte på människor som exempelvis lämnar godisar av en viss färg i godispåsen, vansinne.


Är du blyg? Möjligen i sammanhang där alla känner någon och jag känner ingen, men i övrigt skulle jag säga nej.

Har du blivit sydd någon gång? Nej. Känns som en tidsfråga dock, är expert på att snubbla och slå mig.

Vill du gifta dig? Jag har inget riktigt klart svar på detta. Jag känner inget direkt behov av att gifta mig, skulle gott och väl kunna dela ett helt liv med en människa utan att vara gift. Jag har alltid tänkt att jag förmodligen inte kommer att gifta mig, men å andra sidan – säg aldrig aldrig.

Har du något smeknamn? Nej inte direkt. Mina föräldrar har valt våra namn med den specifika planen att smeknamn ska vara svåra att få till. Uppenbarligen har de lyckats, alla gånger. Jag tycker det är fint att kallas det som jag faktiskt heter ändå.

/ H.


Kommentarer

  1. HALLÅ! MYLLAN! ÄR INTE DET ETT SMEKNAMN? VAVAVAVAVA?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag upplever att det inte är så permanent och konsekvent använt, men om du anser att det ska upp på listan så! Din önskan är min lag.

      Radera

Skicka en kommentar