2015


Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Började handla (så gott som) endast ekologiskt. Började spela in podcast. Började utesluta en massa råvaror och slapp äntligen ha ont i magen!

Är det något du vill ha 2016 som du inte fick 2015? Tvära kast. Jag är ju expert på att leva mitt liv ganska jämntjockt och trivs särskilt bra när jag vet exakt vad som komma skall, samtidigt vore det kul om något riktigt oväntat hände ibland. Trots att jag i stunden mår ganska dåligt av det oväntade så vet jag att det gör gott åt mitt kontrollbehov att bli överraskad då och då. Hoppas på ett oväntat uppdrag, en oväntad resa, eller ett oväntat besök 2016!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jo, för Iris kom till världen! <3Vad var din största framgång på jobbet 2015? Tvåtusenfjorton förde med sig mycket framgång så tvåtusenfemton blev med all rätt mycket lugnare. Jag har övat på att säga Nej samt vågat bli rimligt dyr, vilket känns som viktiga framsteg ändå.

Vad var din största framgång privat? Är ju ändå väldigt frisk, faktiskt. En lyckligt lottad människa alltså.

Bästa köpet? Resor och spelningar är prima men det mest värdefulla inköpet är alltid mitt gymkort. Välmående är lätt värt mer pengar än nöjen och upplevelser.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Tre fina personer som jag tappat bort under åren hittade tillbaka till mitt liv vilket känns extra värdefullt.Vad önskar du att du gjort mer? Jobbat med egna projekt, dvs. samma svar som förra året, samma svar som varje år. Önskar att jag vore en sådan där maniskt skapande person som görgörgör dygnet runt varje dag hela tiden, men det är jag inte och därför blir många egna idéer aldrig av. Att lägga sin energi på att förverkliga andras idéer på bekostnad av sina egna kan ju verkligen kännas tröttsamt ibland, även om det är roligt vore det kul att ha ork över liksom.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015? Amason – Paradis i krisen. Mumford & Sons –Ditmas. Susanne SudfØr – Fade awayKwabs – Prefect ruin. Miriam Bryant – Ett sista glas. Seinabo Sey – Poetic. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Grubblat, standardsvaret. Fastän jag vet att allt löser sig så kan jag inte låta bli att dividera över saker som jag inte kan påverka, sannerligen onödigt.Favoritprogram på TV? Black Sails, Vikings, New Girl och Girls bland annat, alltså en blandning historia och humor. Sen är jag ju riktigt beroende av lättsam reality, typ som My Big Fat Fabulous Life, SÅ sjuhuukt bra.

Bästa filmen? Tant har så dåligt minne, kan typ inte komma på vilka filmer jag sett. Jag säger Mortdecai, den var rätt så underhållande samt väldigt vacker.

Bästa boken du läste i år? Jag läser ju inte böcker precis men fick Mark Levengoods Solblekt av livet i julklapp, så ofattbart rolig, skrattat minst 204 gånger hittills.

Något du önskade dig och fick? Arbetsfrihet, fördelen med frilanslifvet definitivt.


Största misstaget i år? Misstag gör jag väl för jämnan men kan inte komma på något större som hållit mig vaken på nätterna i alla fall, skönt så.

Något du önskade dig och inte fick? Inget livsviktigt, bara världsliga ting.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jag låg ensam i min säng jätteförkyld, men jag har aldrig firat mina födelsedagar särskilt storslaget så låt gå!

Vad fick dig att må bra? Det klassiska: träna, sova, äta smart.


Vem saknade du? Jadu!

Vad spenderade du mest pengar på? Mat till mitt kylskåp, definitivt. Har börjat handla nästan bara ekologiskt samt rett ut en massa överkänsligheter vilket medfört att jag börjat lägga pengar på tillskott och smartare (men också dyrare och mer sällsynta) råvaror.

Mest stolt över? Att jag känt med hjärta förutom tänkt med hjärna. Är en hopplöst rationell varelse och trycker bort det mesta som kräver att jag ska förlita mig på instinkt och lust. I år har jag vågat hoppas på att det löser sig och gått på magkänsla flertalet gånger, vilket är avslappnande samt ganska spännande.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag ska försöka få till en stabilare ekonomi. Frilansfriheten i all ära, men med frihet kommer en ekonomisk berg- och dalbana vilket medför rätt så mycket stress, särskilt för en människa av nojig sort. Även när jag har pengar så vågar jag liksom inte använda dem, är alltid så rädd att bli utan framöver, så för sinnesrons skull ska jag försöka ordna upp det där på ett bättre vis.

/ H.

Kommentarer