Finland 98 år


Självständighetsdagen. Jag tycker att denna dag är till för omtanke, eftertanke och tacksamhet. Jag tänker på modiga människor, rädda människor, utsatta människor, bortglömda människor. Jag tänker på människor i och utanför Finland, jag tänker på människor i nutid och dåtid. 

Jag tycket att detta är en bra text att läsa idag, en text om Osman Abdrahim och Boris Rubanovitsch som deltog i fortsättningskriget. De verkar vara två ypperligt trevliga gamla män med många kloka ord i kappsäcken.

Förövrigt, denna väl spridda och symboliska målning vid namnet Anfall av Edvard Isto är en av mina stora favoriter. Tsarryssland i form av en örn med två huvud sliter lagen ur händerna på den finländska jungfrun. Tycker att bilden är otroligt stark i sitt uttryck, den har det där mjuka och hårda i kombination som jag alltid letar efter i estetiska ting. 

/ H.

Kommentarer