I wish
Trots att våra jular är så gott som klapplösa nuförtiden får jag ändå lust att sammanfatta önskningar så här års, det är ju så kul att önska! Årets materiella Jag vill ha-lista nedan. 

1. Russian Criminal Tattoo Encyclopaedia – Postcards från Papercut, en samlig vykort alltså. Detta är volym IV i en serie böcker som handlar om ryska gängtatueringar (vill förstås samla på mig volym I, II och III sen också). De första tre böckerna är faktaböcker, detta fjärde verk är en samling vykort med de bästa bilderna. Så otroligt intressant symboliskt och vackert estetiskt!

2. Resväska. Alltså, mina krav på en resväska är helt orimliga. Jag pratar om den perfekta resväskan i det andra avsnittet av vår podcast yr som släpps nästa vecka. Där beskriver hur jag bl.a. vill att resväskan ska ha hjul som snurrar 360 grader (men va!!? det är väl själva poängen av ett hjul kanske), bjuder på den! En väska som har hjul som snurrar ÅT ALLA HÅLL, ju. En Rimanowa Topas Titanium vore något, men vem betalar 10 000 sek för en resväska? Glöm det. Då rullar jag hellre vidare i lifvet med min gamla.  

3. Mössa från Ann-Sofie Back. Om en ska ha en mössa får den väl ändå vara frän och fin och reflexig, samt väl typograferad, nerd-alert. 

4. Porslin. Jag vill gärna utöka min porslinssamling (med kaffekoppar, tallrikar, skålar och alltet), har fällt sönder så mycket på senare tid. Det får gärna vara handgjort. Tycker mycket om kopparna ovan av Mari Anari, men de är tyvärr slutsålda. Hur som, porslin som känns naturligt och personligt vill jag ha.

5. Pressobryggare att koka långsamkaffe med på helger och andra lyxiga tillfällen, vilken som helst som inte känns plastig, t.ex. denna. 

6. Små enkla guldhalsband, riktigt korta, riktigt långa. Detta har jag önskat mig förut och tröttnar aldrig. Vill gärna bära många samtidigt.

7. Falmouth klockan från fantastiska Shore Projects. Ett mycket fiffigt koncept där banden är utbytbara. Jag är klocklös för andra året nu och det känns inte helt rimligt p.g.a. är en människa besatt av tid.

8. Yogamatta i svart, ljusrosa, ljusblå eller annan stillsam färg som en inte ger mig epilepsi klockan sju på morgonen.

9. Fotobok av Bellocq. Ytterligare en bestående önskan som hängt med ett tag. Den här himla boken är slut KONSTANT och uppenbarligen helt omöjlig att få tag på, men jag fortsätter att önska mig den ändå.

10. En resa. Den sanna klyschan, men vem vill inte ha en sådan? Jag kan tänka mig att åka nästan vart som helst när som helst. Känner att jag har svårt att ta mig tid till att ordna äventyr själv, så tänker att det kanske vore bäst om jag bara blev bortrövad.

/ H.
bilder i kollage 4 från Frida
 övriga källor finnes på min Pinterest

Kommentarer