"Jag har fullt upp med att försöka vara stolt över mig själv. Det blir ett jävla liv om man ska bry sig om alla andra"


Det finns en musikkonstnär som tagit mig med storm denna höst och vinter. Oförvarnat svepte Miriam Bryant in i mitt liv och gjorde mig totalbesatt av ALLA sina tolkningar i programmet Så mycket bättre.

Alltså, vad är detta för människa? Vilken j*vla talang hon är. Jag hade någon slags koll på Miriam från förut men har verkligen inte varit något fan, förrän nu. Förutom att hon är en fantastisk musikmakare verkar hon vara en fantastisk person – hon ber inte om ursäkt för sig själv, hon censurerar inte sina ord, hon släpper sanningar (och svordomar) om vartannat, samt tar sig rätten till att tycka och tänka högljutt. Jag älskar hennes självklara självsäkerhet, även om den delat åsikter i media. Så otroligt löjligt (men tyvärr inte särskilt oväntat) att en tjej av denna sort anses oförskämd när killen bredvid gör samma saker och kallas cool.

Aja. Ytterligare ett bevis på att nonsens-tv är värd att slänga ett öga på ibland. Miriam är numera ett permanent inslag på mina låtlistor, hon har dessutom ena foten i Finland vilket känns extra kul för den finländska musikscenen. Jag råder dig att under inga omständigheter missa julspecialen av Så mycket bättre som sänds på lördag, lägger en årsförbrukning lördagsgodis i pant på att det blir magiskt.

Lyssna på min favorit Ett sista glas, Miriams tolkning av Sven-Bertil Taubes vackravackra jättevackra sång. Sen kan du fortsätta med One last time, Stationen, Allt jag behöver... och så vidare.
/ H.

Kommentarer