Östut


Sitter i skrivande stund på mellanlandning i Helsingfors, inväntar hamburgare samt ett andra flygplan som ska ta mig hem till jul. Jag älskar flygplatser, det är väntan och förväntan i ett sammanhang då en har något att se fram emot. Huruvida en kommer hela vägen hem på utsatt tid är alltid litet av ett frågetecken precis innan tjugofjärde, men det gör inte så mycket om det dröjer eller ändras, jag njuter av resandet från första kaffekopp till sista slasktidning.

Jullovet för inget särskilt med sig i år, vilket förmodligen är en bra sak. Jag kommer som alltid att förvalta halva tiden i Vasa och andra halvan vid (vad jag numera döpt till) mitt västerhav. Jag har redan övat på pralinätandet, glöggdrickandet och julfilmstittandet, nu ska jag mest maxa allt. Jag är en julgillare av högsta rang, knappast någon överraskning vid detta laget.

Hörs hemma vänner.

/ H.

Kommentarer