Chaidagar och kaffenätter
Torsdag torsdag redan torsdag. Cirka klockan sexton denna specifika veckodag, varje vecka, blir jag fundersam. Det känns plötsligt som att jag åstadkommit exakt noll saker på fyra dygn, fastän jag i själva verket formgivit en halv tidning och druckit 17 koppar chai vanilj. Fredagen räknas knappt in i veckan p.g.a. min hjärna är inte riktigt på hugget då, den tänker bara på dokumentärmaraton och godis, ja senast klockan fjorton imorgon är hoppet gott.

I skrivande stund sitter jag korsbent i min säng och dricker mitt seneftermiddagskaffe. Igår drack jag kaffe 19.30 vilket var mitt livs (okej veckans) största misstag, låg vaken till 3.30. Herremintid, hur kan det där med koffein vara SÅ tidskänsligt? Klockan 17.30 kan jag dricka kaffe och somna tidigt utan problem, 19.30 är uppenbarligen alltför sent, men det är ju bara två timmars skillnad?! Fattar ej. Måste verkligen hålla mig till det koffeinfria, inga undantag. Veckans viktigaste lärdom det där, jag brukar dock behöva påminna mig själv var femtionde natt eller så.

/ H.

Kommentarer