Mål 2016


Jag har gjort upp en lista med mål för 2016, tror verkligen att konkretisering kan hjälpa mig att uppnå en del saker. Kallar det mål och inte löften p.g.a. löften låter som ett ultimatum och den stressen behöver väl ingen! Vi måste vara snälla mot oss själva, som Flora så ofta skriver.
Få ordning på yogan.
Jag började yoga 2015 och ska fortsätta med det, framför allt få in det i mina rutiner, tänker mig femton minuter yoga varannan morgon eller så.

Schemalägga kreativitet.
Min kanske största insikt 2015 är att struktur är svaret på nästan alla frivilliga projekt i mitt liv, jag kommer inte till skott med saker om jag inte schemalägger dem och ger mig själv en deadline. Kan tyckas hårt att begränsa frivilliga roligheter men det är ett måste för mig, annars släpper mitt perfektionistiska sinne aldrig ifrån sig något alls.

Våga vidare.
Jag ska våga gå mer på känsla, på alla plan i livet. Jag blir bättre och bättre på detta för varje år som går, antar att det har med åldrandet att göra.


Klippa mig.
Kan tänkas vara ett märkligt mål (en klipper väl sig hela tiden?) men nej, jag klipper mig faktiskt max en gång per år, därför känns det som ett rimligt mål för året.

Köpa på mig handgjord keramik.
Vill ersätta typ allt i mitt köksskåp med handgjort, gärna nordiskt, finns så fasligt många bra formgivare häromkring.

Skapa 1 konstverk varje vecka.
Jag har en plan för detta, men den återkommer jag till här senare!


Investera i dessa tre ytliga ting.
1) en jeanskjol 2) en ny parfym 3) en svart linneskjorta. Dessa p.g.a. skulle använda dem alla så hjärtligt, säkra och länge efterlängtade saker.

Äta vitaminer och tillskott.
Jag undviker många råvaror och får därför inte i mig alla nödvändigheter genom maten, litet magiska piller gör att jag är jättemycket friskare genom året, har dock varit rätt så dålig på att få i mig dessa hittills. Funderar också på att uppsöka naturläkare bara för att få ännu bättre koll på vad kroppen behöver!

Hitta ett prima läppstift.
Jag har alltid tänkt att jag inte passar i läppstift och därav aldrig använt sådana, men har sett så fasligt många fina i nude nu på sistone, måste provas. Ett läppstift behöver ju inte vara eldrött, har jag konstaterat.


Starta en webbshop.
Jag har tre pågående egna projekt, min tanke är att åtminstone ett projekt ska generera något som även andra kan ta del av.

Bli starkare.
Jag har tränat regelbundet i flera år och är väldigt stolt över att jag fått till det där eftersom jag verkligen storhatade skolgymnastiken. Jag vill alltid bli starkare, mest som en utmaning för mig själv, kan jag?! Jag tränar för att jag får fysisk energi men också för att få mental pepp och styrka. Jag känner mig typ odödlig på jobbet om jag tränar hårt. Värt!

Filma mer.
Jag vet inte exakt vad och hur, men det vill jag.


Blanda många snygga sommardrinkar.
Jooo i juni och juli och augusti!

Dricka mindre kaffe.
Jag är skeptiskt lagd till denna punkt redan nu, dåligt tecken, men ska göra ett (eller flera) försök.

Ringa farmor oftare.
Ja, det borde jag ju. Ofta är aldrig ofta nog.


Gå på minst tre spelningar.
Jag har redan en inprickad till juni! Tror att detta mål är mer än rimligt.

Se på minst tio gamla filmer.
Jag älskar ju vintage av alla sorter och slag och kan bli så upprörd över att jag inte tittar på mer gamla klassiska filmer. Nu!

/ H.

Ps. Alla citat ur konstverket Wall piece with 200 letters av Mikko Kuorinki

Kommentarer