Yr #6


Avsnitt #6 av vår podcast Yr släpptes igår! Följ, lyssna och prata med oss här. Eller här!

Våra samtalsämnen varierar verkligen mycket, det är allt ifrån djupt och viktigt till ytligt och onödigt. Variationen verkar gå hem ändå, vi är väldigt glada över att så många lyssnat på oss! Tack tack tack.

Det mesta vi pratar om tangerar kultur- och normskillnader mellan våra respektive hemländer Finland och Sverige. Vi dissekerar och funderar över (vad vi upplever som typiska) beteenden, regler och normer. Vi är knappast experter eller allvetande men har olika utgångslägen och upplevelser i bagaget, vilket gör det roligt att reflektera över hur saker och ting skiljer sig åt, eller inte skiljer sig åt! Och jag själv lär mig massor om Sverige av Andreas.

Förresten så har bloggen Sverigefinland återvänt från paus, där finnes många fler intressanta funderingar. Nu senast skrevs det om tystnad i sociala sammanhang, att tystnad ofta anses var otrevligt eller obekvämt i Sverige. Detta är något som även jag och Andreas pratar litet om i vårt senaste avsnitt.

Hur som haver. Denna gång samtalar vi om hälsningen och framför allt om småsnack, kramar och ärlighet i sociala möten. Ett väldigt intressant ämne som vi hade kunnat prata mycket mer om, men 39 minuter komprimerat yr får ni ta del av denna gång!

/ H.

Kommentarer