Mums?


Alltså ber om ursäkt för mitt dammiga nattduksbord, eller snarare för min lathet och oförmåga att torka av det. Men hallå – verkligheten!


Jag åt en sådan här för första gången igår, efter fyra år i landet mums tyckte jag det var dags för en mumsmums. Kan inte bestämma mig för om mums är ett charmigt eller odrägligt ord. Otippat ändå att Sverige döpt en bakelse till mumsmums, inte. Den var god men inte lika god som det jag jämförde den med, Brunbergs chokladkyssar förstås, finnes i Finland och orsak nog att åka hem.

Det om det. Idag är det måndag, taxade ut frilansfrihet och satte mig på ett café denna förmiddag. Pusslade på reportage, gick hem, åt makaronilåda, fick matkoma, osv. Vad resten av måndagen ska gå ut på är oklart, antingen skärper jag mig eller så gör jag det inte och hamnar på IKEA.

/ H.

Kommentarer