Top things 250316 ☁
Har tittat på ganska mycket intressanta dokumentärer nu igen, jojo ingen är förvånad. Här kommer därför därför en Top Things–dokumentärspecial, alltså länkar att plöja igenom nu under den långa långsamma påskhelgen. Påskgodis!

Iceman
Handlar om äventyraren Wim Hof, som bl.a. utbildat och utvecklat sin kropp och sitt psyke att klara av extrem kyla. Han använder sig mycket av meditation och är ett fantastiskt exempel på vad en kan åstadkomma med ren vilja och beslutsamhet!

Geniet och pojkarna
"Carleton Gajdusek fick Nobelpriset 1976 för upptäckten av galna kosjukan hos ett kannibalfolk på Nya Guinea. Han var ett av världens största genier och adopterade 57 barn från Söderhavet. Men när hans karriär stod på sin höjdpunkt anklagades han för pedofili..."

Klass 9A
Det har ju varit ett himla liv om den svenska skolan ganska länge nu. Denna serie handlar om klass 9A på Johannesskolan, en klass som inte precis mår bra. Tre experter kommer in och rannsakar alltihopet. Eleverna i klassen får hjälp och lärarna likaså, alla inblandade börjar må bättre och resultat höjs. Serien har fått ganska mycket kritik, men jag tycker i alla fall att den smäller fram en rad väldigt intressanta frågeställningar kring den svenska skolan och pedagogik överlag. Mycket sevärd!

Kvinnan som blev taliban
"Den tragiska historien om Beverley Giesbrecht, kristen journalist från Vancouver. Terrorattacken den 11 september 2001 och omvärldens reaktioner förändrar hennes liv. Sju månader efter attacken konverterar Giesbrecht till islam, fast besluten att bygga broar mellan sin nya religion och kristna i väst. Hon startar en egen webbsida och åker till Pakistan för att möta talibaner. Det dröjer inte länge innan hon kidnappas, anklagad för att vara en amerikansk spion."

Ett bättre liv
En serie i fem delar. "Aldrig har så många tiggt på Sveriges gator som nu. Vilka är människorna som kommer hit? Vad hoppas de på?"

/ H.

Kommentarer