Life at The Royal Opera

Ja apropå att jag nästan aldrig visar något som jag jobbar med, här kommer litet titt på en numera (för mig) gammal grej från februari. Sjuttio sidor magasin för Kungliga Operan, en riktig guldkund. Knogad av mig och chefad av min boss, i samarbete med en massa fantastiska fotografer, illustratörer och skribenter. Tänkte mest visa er illustrationerna som är HELT magiska. Gjorda av Stina Wirsén, vi jobbar mycket med henne, inte bara för att hon är ofantligt talangfull men också för att hon råkar vara min chefs fru. Perks.

Den här delen var litet extra rolig. Vi utgick från en jättegammal karta över Operahuset, scannade och fixade till den rejält, ett extra roligt städarjobb alltså! Blev mest besatt av alla hemliga skrymslen på denna karta, en undrar ju vad som finns där nere i mörkret, ett par snälla spöken hoppas jag. 
Formen för detta magasin är extremt klassisk, med all rätt. Blaffiga serifer och specialgjorda vikter, nätta kursiver och mycket volymsvikt. Ja litet yrkesterminologi där, var så goda!Detta uppslag med den skeptiska damen är kanske min favorit av illustrationerna, så stark och cool! 
Det var vad tio ganska sinnesjuka dagar vågar jag lova. Nu fick ni litet smygtitt + art inspo i alla fall. Jag vill/får/kan tyvärr inte visa er hela härligheten. På hemsidan lägger vi upp det mesta förr eller senare så kika in där ibland vettja!
/ H. 

Kommentarer