Lista om prinsesstårta, stressmoment och drömyrke

När grät du senast och varför? 
Någon vecka sedan när jag kollade på det första avsnittet om Johann Neumann ur serien När Livet Vänder, avsnittet finns tyvärr inte kvar men det finns några andra avsnitt att titta på. Ett absolut måste att se denna serie tycker jag, har gråtit till nästan alla avsnitt men extra mycket till det första. Alltså varning för tårar men sjukt bra och viktigt!

Tre saker du ogillar
– Typsnittet Arial p.g.a. tycker det är dåligt spärrat och därför fult.
– Människor som saknar förståelse för att de inte förstår allt.
– Påtvingat onaturligt mingel.

Hur var du i skolan? 
En slags grå person tror jag, omtyckt men inte särskilt sedd, och där i periferin trivdes jag nog ganska bra, i alla fall oftast. Har aldrig haft toppbetyg men aldrig heller kämpat ihjäl för att ta mig igenom. Gillade historia mest! Pratat litet om detta i tionde avsnittet av Yr!

Vad blir du stressad av?
Av människor inte respekterar min tid, alltså människor som tar sig friheten att bestämma att jag får si och så mycket tid eller anser att jag borde ha tid/ta mig tid.

Tre saker du älskar? 
– Prinsesstårta
– Vikinganamn
– Avocado

Hur tror du att andra uppfattar dig? 
Om du inte känner mig alls kan jag nog uppfattas litet distanserad och svårfångad, koncentrerar mig liksom väldigt mycket på mitt. Pratar dock gärna mycket och länge med alla snälla! Försöker tänka igenom allt jag säger, inte fylla ut med tomma ord och inte upprepa mig, så tror/hoppas att jag uppfattas saklig. Och så hoppas jag att jag verkar intresserad, för det är jag.

Hur uppfattar du dig själv?
Ordet Svår sammanfattar mig kanske allra bäst. Är liksom svår på så många plan.

En situation du tycker är jobbig eller pinsam? 
Tomt prat med någon som uppenbart inte är intresserad av mig och mitt liv. Stöter på detta beteende ganska ofta särskilt i branschsammanhang. Tycker det är både onödigt och obekvämt, vore ju mycket bättre om vi bara kunde tacka för oss och rulla vidare i livet.

När känner du dig som vackrast? 
När jag är ensam.

Vad skrattade du senast åt?
Förmodligen åt något roligt online. Har spenderat hela helgen ensam, råkade helt missa att det var vappen också. Inte för jag firat vappen sen mina studieår i Åbo egentligen men jag hade ju kunnat festa till livet med en struva i alla fall! Kört på All Saints och Twix istället, bra det också.

Något du funderat mycket över på senaste tiden? 
Framgång. Hur en avancerar i sitt yrke utan att sälja sin själ. Stundvis känner jag mig mer som en brandsläckare än en uppskattad kreatör.

Tre saker du är rädd för?
– Ormar fy sjutton dör
– Fysisk smärta
– Världen

Ett yrke du tror du skulle vara dålig på?
Bokförare. Tur alltså att jag har 248 stycken i min närhet. Har inget tålamod med sifferfel, även om jag faktiskt läst lågmatte en gång i tidn.

Slutligen, ett yrke du tror att du skulle vara bra på?
Jag hoppas givetvis att jag är bra på det jag jobbar med nu. Men om jag skulle välja något helt annat: Historiker med fokus på etnologi, minoritetsgrupper och kriminalitet i tidsintervallet 1500–1950. Herremintid vilket fränt visitkort jag skulle få med den titeln! Väljer detta egenskapta yrke p.g.a. är så fasligt intresserad av dessa saker och hoppas därför att jag skulle vara bra på dem!

/ H.

Kommentarer