Paris II

Paris dag två! Eftersom vi var ganska slut efter vår oplanerade tio kilometers promenad dag ett bestämde vi oss för att ta det rätt så lugnt dag två. Parker och kaffe stod på schemat, extra passande för en sömnig söndag. 

Alltså alla dessa ytterdörrar, eller kungliga portar kanske en ska kalla dem. Jag ska bestämt importera dörrar från Frankrike om jag någon gång har nöjet att äga ett hus. 

Gick förbi detta spex, hur glad blir man av litet gigantiska såpbubblor på morgonen? Svar: jättemest.


Vi gick igenom Louvren för hundrade gången, det var vår passage till och från det mesta. Här står jag och försöker smälta in i Paris.
Vi gick förresten aldrig in i Louvren, fått tips om att avsätta tre hela dagar för Louvren så känns ovärt att halvhasta igenom allt på en halv dag eller så. Louvren är bestämt mitt projekt för nästa vistelse! 

Gick förbi tusen broar samt denna pipaffär som var smockfull av grejer. Ångrar att jag inte tog en bättre bild på smocket. 


Idyll på idyll, njöt av ett glas mitt på dagen-rosé någonstans på vägen. 


Vi bodde bredvid Passage du Perron, en jättefin park och allé samt detta fina skulpturala område Colonnes de Buren. Hängde här största delen av dagen, läste böcker och åt plommon.


Sen gick vi ut på middag, betalade för mycket för resans sämsta måltid, köpte sura vingummin och himmelsk citronchoklad, gick hem, slängde oss på sängen och såg (givetvis) Coco Chanel & Igor Stravinsky.

 
Slut på ypperlig söndag! 
/ H. 

Kommentarer