Paris III

Dag tre bestämde vi oss för att bocka av litet grejer på den ganska sparsamma önskelistan. Listan löd ungefär: Bakverk, designbutiker, utsiktsplats och trädgård.

Siktade först mot Ladurée, som vi ju råkat snubbla över dag ett. Då köpte vi bara ett par macarons till efterrätt, återvände nu för att köpa fler att ta hem. 


Särdeles icke orginellt men tämligen nödvändigt att köpa macarons i Paris. Macarons är gjorda på mandlar och inte på vete vilket gör att undertecknad kan äta dem utan att få magknip, ett sällsynt scenario i Paris kan jag berätta. Därför litet extra underbart att få tugga i sig just dessa. Min favoritsmak är lakrits!


Park på park på park. Och Louvren förstås, vad annars. 


Siktade mot södra delarna och Saint-Germain-des-Prés. Hittade en till fantastiskt fin designbutik på Rue De Bac som jag inte kommer ihåg namnet på, måste dit igen någon gång. 

Vi ville till Germain för att kolla om vi kunde komma upp i Galeries Lafayette. Det kunde vi! 53 våningar upp närmare bestämt. 


Efter utsikt och hamburgare gick vi mot Jardin du Luxembourg, dvs. Luxembourgträdgården. Satte oss i ett par gröna stolar, fick några regndroppar på näsan och var tämligen nöjda över att avklarat 4/4 önskningar.
Och sen fortsatte vi promenera genom Germain som var SÅ mysigt. Måste spenderar mer tid i denna stadsdel nästa gång. 


Möra och glada – hem och vila. 

Spatserade iväg mot Notre Dame på kvällen. Vi åt på Marly (inte på bilden) med utsikt över Louvren. Maten var god och rosén likaså, servicen var tyvärr knapp. Gick över Seine kanske 100ggr under resan. Blev typ väldigt mycket badsugen av detta nästan tropiskt grönblåa vatten, men jonej bada här är knappast en god idé. 

Efter matstund åkte vi pariserhjul för var annars ska man åka det om inte i Paris?! Det får ni inga bilder på p.g.a. mörker. Åt sen crepes till efterrätt vilket är min enorma besatthet, varför finns det inga crepesvagnar på stockholmen va?? 
Gick hem i regnet och det var nog det trevligaste regnet jag någonsin gått i, ja Paris var magiskt även i detta väder. Kunde här och var se Coco springa över gatan i sin flygiga regnkappa, rätt säker.
/ H. 

Kommentarer