En lista om sommaren ☀

Den stora sommarlistan för en gladare tisdag, toppad med dammiga sommarbilder. 


Sommarplaner!?
Jag jobbar in på juli och sen ska jag hem till västkusten. Ska också gå på spelningar, särpla extra mkt goda drycker, hänga på uteserveringar alla tider på dygnet, sitta i gräset och vifta på tårna, lata mig i sängen, omsorgsfullt laga utsökta maträtter, umgås, utforska osv.
Vem kommer du att vara mest med?
Min familj, dvs. mamma, pappa, syster och bror. Samt ett gäng västkustvänner som jag måste maxa hänget med p.g.a. har tillgång till dem max en handfull gånger per år. 
Landet eller stan?
Någon slags kombination är bra tycker jag. Stockholm är så sommarfint men västkusten är viktig. 
Kommer du bli brun?
Ptja sisådär, solar sällan p.g.a. blir uttråkad och tänker att sol är ganska obra för kroppen ändå, men blir ju litet oplanerat brun i farten. 
Vad kommer du köpa inför semestern?
En enkelbiljett hem, redan köpt! Det är första gången jag reser med enkelbiljett, har alltid haft ett returdatum men i år kände jag nej tack vi tar det som det kommer, återvänder när jag har lust alternativt måste! Vilken smak på glassen?
Jag är ju möjligen litet märklig på det viset att jag inte äter så mycket glass, tycker det är gott men är sällan sugen just på glass. En mango eller nougatgrej blir det nog isåfall.  
Var badar du helst?
Utomlands om jag får välja. Är inget badmonster på nordiska breddgrader. 
Vad kommer du att dricka?
Gärna några kalla öl och rosé. Plus massor med bubbelvatten som är min nya grej, har aldrig riktigt fattat grejen med bubbelvatten men nu, nu! 
Var och hur firar du midsommar?

Jag ska fira midsommar i Stockholm för första gången. Har åkt hem till västkusten prexis innan midsommar alla fyra stockholmsår men denna gång dröjer det till juli innan jag får bort alla jobbmåsten. Jag har som oftast inga storslagna planer inför helgen, vi får väl se vad som händer, om nu något händer. 
Vad är din bästa sommarmat?
Pappas nyfångade och nyrökta abborre. Det enda rätta vid västerhavet.
  

Årets sommarplåga?
Veronica Maggio – Svart sommar blir nog en av mina sommarplågor. Plus en massa finska klassiker som jag alltid lyssnar på för att få den där rätta nostalgiska västkustkänslan, t.ex. Anna Puu – Ota minut tällaisena kun oon är magisk!
Ska du resa någonstans i sommar?
Jag reser ju varje sommar – hem! Så blir det när en bor så långt ifrån en massa favoritpersoner, halva resekassan töms på att åka till och från två hem. Var ju till Paris nyss och klurar på en höstresa så en sommar hemma blir alldeles utmärkt. Jag är inte så intresserad av att utforska nya städer och länder just på sommaren faktiskt men spontana utflykter hoppas jag på, kanske ett par slott eller så.  
Vad kommer du att ha på dig?
Nu på jobb i Stockholm blir det nog All Stars, ribbad kjol och någon slags lös linneskjorta. Väl hemma blir det litet vad som helst.
Vad tycker du om sommarregn?
Underbart, gärna på natten och i kombination med storm.  
Hur länge ska du vara ledig?

Alltid litet oklart det där när en är frilans men jag siktar på minst tre veckor, får väl se om det blir mer eller mindre.  
Din bästa sommarblomma?
Någon form av hundkex p.g.a. tycker de är mkt vackra! 
/ H. 
  

Kommentarer