Kaffetrix


God söndag vänner. Vaknade upp i Vasa idag, så även igår. Sov som en stock hela natten efter en högst idyllisk sommarkväll. Det var vindstilla, varmt och solnedgång och vi toppade lördagen med glass på brygga. 
Denna morgon har jag bara hängt i soffan, sett på Bones och ätit sojafrukost. Promenad, dokumentärer och tacos är nog allt som står på schemat för resten av dygnet. 


Och såhär ser mitt morgonkaffe ut i Vasa. 
Min syster har en kaffekokare men den används aldrig så kaffet smakar märkligt, jag kör på denna egna metod för brygg istället. Tricket är att låta filtret med kaffespån ligga i perfekt mängd tid. Om det tas bort för snabbt hinner inte kaffesmaken lyfta och om det ligger i för länge brukar filtret spricka i botten när det lyfts ut. Metoden skulle väl knappast godtas av kaffeexpert med den funkar prima för mig!  
Ha en skön söndag allesammans.  
/ H. 
   

Kommentarer