Matlistan


Tre ord som beskriver mig i köket.  
Snabb, spontan, säker. 
Jag gillar speciella maträtter men inte omständigt maträtter. Jag har inget tålamod för recept som tar för mycket tid eller innehåller över tio ingredienser, matlagning ska gå snabbt och enkelt och således passar ett grönt kök mig ganska bra. Jag är spontan och följer nästan aldrig recept till punkt och pricka, även om jag kanske borde ibland. Jag tycker helt enkelt att det där med matlagning inte ska vara så allvarsamt. Jag lagar helst mat ensam, att dela köket är inte min grej, då får du hellre ta över helt och hållet faktiskt. 
Vad äter jag helst till frukost. 
Det blir mycket havregrynsgröt vintertid, smoothie eller en skål yoghurt sommartid. Toppar med 2xkaffe + mjölk under förmiddagen!
Tre köksredskap jag inte klarar mig utan. 
1. Kniv förstås. Är dock dålig på att ha vassa sådana vilket är ett konstant irritationsmoment i min vardag.
2. Mixer av något slag. Används varje dag.
3. Mjölkskummare. Så världslig grej men gush vad kaffet smakar gott med litet kaffeskum, lur men vardagslyx minsann! 
Två köksredskap jag skulle vilja ha. 
Jag är sugen på en Veggie Twister. Och sen funderar jag faktiskt på en ny mixer, har bara stavmixer nu och är ganska trött på skvätt alltså. 
Fyra råvaror som är ett måste på min pizza. 
Har inga direkta måsten men några favoriter är: ost så mycket ost, tomatskivor, lök av något slag, och valnötter japp. 
Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök. 
Isglassformar, inte så konstigt kanske men tämligen onödigt p.g.a. gör aldrig isglass. 
Favoritdessert. 
Allt ätes upp med god aptit (älskar dessert) men nu väljer jag prinsesstårta med kaffe tack! 
Något jag skulle kunna äta varje dag. 
Pizza. Det finns så många olika uppsättningar på denna prima maträtt och dessutom kan den enkelt göras snäll för magen. Taget. 
Det lagar jag helst just nu. 
Matiga sallader med tio olika saker i. Sötpotatis, bönpasta, zucchini och risnudlar är också favoriter såhär års. 
Något jag tycker om men inte lagar så ofta. 
Mer komplicerade thairätter. Gillar thaiköket mycket men har sällan tålamod med dessa ofta ganska komplicerade recept med många speciella ingredienser som kan vara kluriga att hitta.
Bonusfråga – Tipsa om en råvara! 
Jo, vill tipsa dig om Bjäst vilket är små flingor av näringsjäst som smakar parmesan, jag luras ej. Bjäst är veganskt, rikt på protein och B-vitamin och du hittar det i en välsorterad hälsokostaffär. Jag strör min på pasta! SÅ gott. 

Kommentarer