Mer sommar i city

Åter i Stockholm. Lämnade Vasa sent i förrgår kväll. Den sista natten och morgonen var det regn och rusk och hagel och hällregn och buller och bång, fick stiga upp i mörkret och stänga balkongdörren som jag haft öppen hela juli. Kändes ganska lägligt att packa väskan precis då, den kallaste ruskigaste dagen på länge. Flög genom en pangrosa himmel, landade och öppnade ytterdörren som om det var dagen innan jag låst den och åkt åt andra hållet.


Det är ju alltid litet vemodigt att återvända, det är jag van vid nu. Har ej riktigt förstått varför men kom fram till häromsistens att jag förmodligen förknippar Stockholm med stress nuförtiden, obra och måste minsann åtgärdas. Och så tanken på allt jag lämnar efter mig förstås, den gör det inte lättare att lämna heller. Som plåster på såren har jag schemalagt både picnic och interiörköp och utflykter och badande första veckan i city, så deppen ska släppa illa kvickt.


Jag tappar oftast sommarstämningen när jag återvänder från öst så här års, min hjärna tänker automatiskt att det är höst nu men det är det ju faktiskt inte. I år är jag fast besluten om att hålla i sommaren minst augusti ut. Trots jobb dags för mer sommar i city nu!
/ H.
 

Kommentarer