Smoothie x3


Smoothie hör min vardag till, äter det så gott som dagligen antingen som frukost eller mellanmål. Jag kör oftast på tre olika varianter, beroende på årstid och lust. Ibland slänger jag i grejer litet spontant men basen är oftast den samma.   


Bärig och röd
1 dl bär. Oftast hallon, svarta vinbär och/eller havtorn.
1 banan.
1 dl yoghurt.  
Syrlig och grön 
1 näve spenat.
2 kiwifrukter.
1 banan.
1 dl yoghurt. 
Tropisk och gul 
1 skiva färsk ananas.
1 banan.
1 dl yoghurt.
Min allra bästa version för augusti månad har varit den tredje gula goda, mixat ihop den kanske trettio gånger. Den smakar typ semester och värme. 
Toppar med olika frön, kokosflakes, torkade bär, färska bär, torkad frukt, granola, basilika och andra godsaker. 
Använder oftast naturell sojayoghurt men det går förstås att använda vilken yoghurt som helst eller kvarg istället, ibland lämnar jag bort bort den helt och hållet och det blir lika gott ändå. Då och då lastar jag i extra krut i form av proteinpulver. Lakritspulver är också en god krydda! Ja variationerna är oändliga, finns ju nästan inget som inte kan stoppas i en smoothie, därav bästa grejen. 
/ H. 
   

Kommentarer