Sommarkapsel 2016

Så här kommer en litet titt på min sommarkapsel! Råder dig att läsa första inlägget om kapselgarderoben här om du missat och är intresserad av ämnet i fråga. 


Jag har delat in mina perioder/kapslar som följer: Sommar från juni till augusti, höst från september till november, vinter från december till februari, vår från mars till maj. Denna indelning passar stockholmsvädret allra bäst tycker jag, vi har ju nästan aldrig snö innan december och oftast inte innan jul faktiskt, så därför känns det exempelvis onödigt att starta vinterkapseln tidigare. Det blir alltså tre månader för varje kapsel, men om du behöver töja på vissa perioder och korta andra är det givetvis okej, tänk över ditt behov helt enkelt. 
Min sommarkapsel för 2016 innehåller 37 plagg och består av:
5 jackor, 4 par skor, 1 par shorts, 2 kjolar, 4 par byxor, 9 linnen, 4 långärmade tröjor, 4 skjortor och 4 klänningar. Däribland finnes till exempel: Denna klänning/väst som jag gillar för att den är så fasligt mångsidig. Jag använder inte klänning jättejätteofta så denna som enkelt kan förvandlas till väst är ganska perfekt för min garderob. Denna tunna gråa tröja med trumpetärmar är prima för kallare sommarkvällar.Min riddarskjorta som var på min önskelista för sommaren 2016. Älskar den.Detta svarta linne med hög skärning som jag har i tre färger p.g.a. älskar formen, mitt bästa basplagg definitivt. Baggy jeans med rivning vid knäna, bekväma för kontoret.En kjol som jag trivs i, den köpte jag ifjol på rea och klippte av litet på längden. Matchar den gärna med sneakers och linneskjorta.Levi's shorts. Jag trivs inte riktigt i shorts i city (vet ej varför men kjolar känns bättre) så använder dem inte jätteofta i sommarstockholm. Däremot tär jag sönder dem på resor och hemma vid havet så de är viktiga och välanvända ändå. 


Min jättegamla bomberjacka som jag fortfarande älskar och använder helahela tiden.Min korta kappa med gravyr. Den gillar jag för att den kan användas både sommartid öppen och höstar med tjocka tröjor under och knytning i midjan för mer värme, det blir som två olika plagg eftersom passformen kan växlas.Och så fyra par skor. Ett par finare lågskor med metalldetaljer i hälen, kan användas både med klänning och jeans. Vita sneakers som jag använder nästan uteslutande till allt, kanske mina bästa skor för de passar ju så prima till träningskläder, hemmakläder, klänning, jeans osv. Ett par sommartofflor som är årets tillskott, älskar dem. Sist ut Birkenstocks förstås, ett permanent inlägg i mina somrar. 
Det var en liten titt på min sommarkapsel det. Har verkligen lärt mig mycket om min egen stil och hur jag använder kläder, ska bli mkt kul att bygga höstkapseln om bara ett par veckor!
/ H.
 

Kommentarer