Sorgligt men sant, och andra nyheter från 1940!

När jag var hemma i somras så rotade som alltid efter skatter i våra förråd. Kom över en massa gamla dagstidningar som jag glömt att vi haft. Mormor sparade på dessa. 


Packade ner några sköra blad och tänkte rama in, så fint det blev tycker jag! Dels för att presstypografin från denna tid är magisk och dels för att gamla nyheter är fasligt intressanta vetni. Detta exemplar är från juni 1940, alltså nästan exakt ett år innan fortsättningskriget slog ut. 
Plötsligt råkade jag finna ett bekant namn, min morfars mor Adelina! Min mamma hade inte fått syn på detta förut så tur var det väl att jag ägnade en halvtimma åt att skumma igenom femtio gulnade sidor kan man säga. 
Detta för mig värdefulla konstverk får hädanefter bo i mitt kök!
/ H. 
 

Kommentarer