Höstkapseln 2016


Höstkapseln inleddes ju i och med att augusti blev september. Jag var riktigt sugen på att få till en ny uppsättning garderob efter att ha slitit på sommarkläderna tre månader. Och, jag trivs ju allra bäst i jeans och tröjor så just höstkläderna längtar jag alltid efter litet extra. 
Jobbar fortfarande på denna nya palett men summa summarum byter jag nog ut ungefär hälften av mina sommarplagg mot höstplagg. De sommarkläder som inte tas in på hösten packas undan eller skänkes bort beroende på hur mycket jag använt dem. 
Sommarkapseln fyllde jag till max dvs. med 37 plagg, i höstkapseln lämnar det däremot utrymme över. Denna nya uppsättning kändes ganska fungerande med ett mindre antal plagg och det vore väl onödigt att fylla ut med mer bara för att tänker jag. 
Nedan en titt på saker jag har på mig i höst: 


Accessoarer räknas ju inte med i den versionen av kapselgarderoben som jag kör på, men halsdukar är i alla fall ett faktum såhär års, två eller tre styckna ska jag ha i höst. Jag tänkte försöka klara mig på mina sommarjackor till slutet av november och hålla mig varm med lager och halsdukar. Har nog planer på att köpa en höstjacka men bara om jag råkar hitta en perfekt förstås, i nuläget vet jag dessutom inte riktigt vad jag vill ha så bäst att låta bli. 


Detta är mitt nyaste inköp. Kanske inte ser så märkvärdig ut men den har perfekt form och skärning vid halsen. Funderade på denna tröja i över en månad innan jag slog till, det är något som jag blivit bättre på i och med kapselgarderoben, att fundera på inköp innan jag öppnar plånboken. Stickade tröjor är stundvis för varma för vår och höst tycker jag, föredrar därför sweatshirts för de kan användas året runt i princip, alltså mycket mer mångsidiga i min värld. 


Mina nya Levi´s har ni ju sett. Rivit av dem vid anklarna nu också. 


Det här är en ny favorit. Min bror äger en drös militärtröjor och jag fick den här av honom. Älskar formen, färgen och uniformfeelingen. Dessutom så bra material, varm och sval samtidigt som ni förstår ty den är ämnad för användning i slitsamma väderförhållanden. Den stoppar jag helst ner i tighta svarta jeans. 


Ersätter mina baggy jeans med hål vid knäna med dessa godingar utan hål, tjockare Marlboro jeans.


Fluffiga tröjor är litet av en favorit. Har haft en svart som jag slitit på tre år men fick ge upp den ifjol då den typ trillade itu. Köpte då denna som ersättare, en mörkgrå bra sak som är otroligt skön och inte för varm.  


Denna halvpolo har jag använt heeela tiden i ett år, den börjar också ha sett sina bästa dagar. Polos av denna sort kan jag köpa med gott samvete för vet att jag kommer att använda sönder dem, men ganska svårt att hitta dessa i bra tyg och form tycker jag.


Denna jeanskjorta köpte jag mitt i varma sommaren med en klar plan på att spara den till höstkapseln. Hade letat länge efter den perfekt blåa skjortan i inte för mörk och inte för ljus nyans och rätt tjocklek, råkade hitta på rea, taget.


Som sagt, fluffigt är grejen, denna litet speciella t-skjorta är också en gammal favorit.


Dessa skor + mina vita sneakers tar jag med mig in på hösten. Försöker också hålla utkik efter ett fjärde par nya låga kängor för har använt ett par för små i fem år nu (så dumt) och borde verkligen slänga dem. Använder också tofflorna ur sommarkapseln några veckor nu inpå hösten, får överlappa garderoberna litet beroende på vädret, vi fick ju sensommar här plötsligt. 
Min höstkapsel består allt som allt av 4 jackor, 3 par skor, 2 skjortor, 6 par byxor, 1 kjol, 3 linnen och 8 tröjor. Det blir 27 plagg sammanlagt och lämnar utrymme för några välplanerade köp om jag skulle råka hitta det jag är på jakt efter. Det skulle t.ex. vara nya kängor, en jacka och en tröja eller två till. Vi får väl se! 
Mitt första inlägg om kapselgarderoben hittar du här om du är intresserad. Och här kan du läsa om min sommarkapsel. 
/ H.
 

Kommentarer

Skicka en kommentar