Sicilien – 3 favoritadresser

Kom på att jag måste spara ner några restaurangnamn från Sicilien och Giardini, får ej glömma dessa ställen ifallomatt jag skulle råka infinna mig på samma plats igen någon gång. 


Mina kulinariska favoriter från resan:
1. La Vela, nere i Giardini. Vi åt pizza här två gånger under resan och det var utan tvekan den godaste pizzan jag någonsin ätit. Tog min med buffalomozzarella, parmaskinka och körsbärstomat båda gångerna. 
2. Osteria di Rosso, uppe i Taormina. Flott, aningens dyrare, se till att gilla seafood om du går hit. Vi åt på Osteria sista kvällen och blev inte besvikna, jag tog ravioli och sen drack vi resans godaste vin. Ja allt lokalt vin var ju fasligt gott i Sicilien, ingen är förvånad. 
3. Casa GioLi, uppe i Taormina. Detta blev nog min favoritrestaurang ändå, en magiskt lummig uteservering leder in i den ganska gömda restaurangen. Åt oxfilé och drack återigen himmelskt gott vin från Etnas sluttningar, framför allt servicen var utomstående. Flott, dyarare, värt allt. 
Och tre övriga påminnelser från mig själv till mig själv: Nutellaglass är gräsligt gott / Granita är så svalkande / Lär dig alla hemligheter om det italienska kaffemakeriet, nu.   
/ H. 
 

Kommentarer