Sicilien I

Okej, det råkade sig kanske så att jag glömde bort kameran litet på denna semester, händer ju sällan då jag gillar att föreviga men denna gång fick jag abrupt lust att bara sniffa in stämningen utan lins. Ett par mindre inlägg blir det i alla fall. 
Började varje dag med denna frukost på balkongen. Att handla mat utomlands är förresten en slags favoritsyssla. Det blev samma uppsättning sju av sju mornar: kaffe, apelsin, glutenfritt bröd med smör och ost, sojayoghurt med kiwi, nötter, russin och frön. Gillar att styra med egna frukostar på semester, morgonfixet är så avslappnande och jag slipper gärna trängas på buffé direkt jag vaknat. Blev förstås förtjust i den eldvarma sandstranden som vi siktade mot sen elva tiden, låg under gula parasoll, guppade i havet och läste mer böcker än någonsin. Vädret växlade ordentligt, från strålande sol och +26 till spöregn och +20 i omgångar, fast mest skönt med omväxling faktiskt. 

En bra sak med Sicilien och Naxos var blandningen av strand och stad/kultur som jag tycker kan vara ganska svår att hitta, det blir liksom väldigt ofta mycket mer av det ena eller andra. Vi hoppade på bussen upp till Taormina nästan varje dag för stros och/eller middag och hem igen för pool och strand. 

Åt chips och drack Cola till lunch hela veckan. Så mycket semester över den uppsättningen!

En annan sak jag tyckte mycket om var att det kändes som att vi var i Italien och inte typ en varmare version av Sverige. Massor med lokalt fiske och frukthandel och italienare som både låg i solstolen bredvid och bodde tätt intill. Även om det fanns gott om nordbor var det inte helt invaderat av turism ändå. 


Det var en liten första dos Sicilien! 
/ H. 
 

Kommentarer