Sicilien II

Taormina, en litenliten stad uppe i bergen på Siciliens östra kust, var definitivt en av de bättre upptäckterna på resan. Staden har en historia på över 2300 år, ju äldre desto bättre är ju mitt måtto så trivdes som ni förstår. Det går inte riktigt att beskriva staden, bara så mycket stämning, kringelkrogiga gator, detaljrikedom i arkitekturen, hemliga små trädgårdar och höjdskillnader. 
Vi tog bussen upp hit från Giardini flera gånger och färden var givetvis en klassisk italiensk upplevelse: stenstup på en sidan, bergsvägg på den andra och hastighet tusen. Men målet var värt litet nervositet, Taormina är verkligen vackert. 

Först ut passerade vi denna härliga person som intensivt inspekterade smyckesutbudet. Det här är kanske min favoritbild från resan. 


Och så 1 miljon gränder åt alla håll och kanter. Vi stannade till på en flott drinkbar med havsutsikt och beställde in jättedyr rosé, typiskt bra semestersak. 

Jag promenerade runt i mina bekvämaste skor och vädrade benen. Värmen i Sicilien i mitten av september var ganska perfekt tyckte jag, väldigt varmt men inte förlamande hett.

Att visa höjdskillnader på bild går ju sällan, men ett försök. 

En annan favoritsak med Sicilien var denna syn överallt. Så otroligt mycket tid och omsorg som alla hade lagt på sina balkonger och uteplatser, som en massa små djunglar överallt, särskilt fint mot de riktigt slitna fasaderna. 

Vi strövade runt utan särskild riktning och studerade alla duktiga konstnärer som målade porträtt av förbipasserande. Lärde känna Charles medan hans fru satt modell och fick sitt porträtt målat. Charles berättade stolt för oss hur de hade varit gifta i fyrtio år och han hade gett henne ett självporträtt i present på semestern. Så fint. 


Och mer grönska. 

Vi vittnade säkert tio vigslar på avstånd uppe i Taormina, förstår verkligen, så idyllisk plats detta. Den ena klänningen var mer spektakulär än den andra och lokalbefolkningen steg ut på sina djungelbalkonger och sjöng grattissånger. 

Särskilt kyrkorna i Taormina var välbevarade vilket alltid är extra fint tycker jag.
Klart slut! 
/ H. 

Kommentarer

Skicka en kommentar