Denna typ av person

På restaurangen... är jag den som läst menyn innan (älskar att längta) och beställer ett glas av husets vin (är inte petig och gillar att smaka olika). 
På nattklubben... är jag aldrig längre. Förr i tidn var jag oftast den som satt i ett hörn med valfri person och försökte lösa något slags kärleksproblem ur dennes liv, kalla mig kalaspsykologen! 
I klädbutiker... befinner jag mig sällan om jag inte är på jakt efter något specifikt. Därför försöker jag att inte titta så noga om jag råkar befinna mig där utan orsak, ogillar att shoppa "off plan" så vill ju ej se något som jag faller för. Shoppar helst ensam. 
På flygplan... är jag oftast frustrerad a) på folk som inte kan följa tydliga enkla regler, tycker det blir extra tydligt i just detta sammanhang b) på folk som trängs och hetsar c) på bristande benutrymme, detta eviga problem för långbenta som gör det omöjligt att sova och ger ryggont, och då är jag inte ens jättelång så hur gör ännu längre personer?! Stackars. Men för att avsluta positivt: gillar ju själva konceptet flyga. Att vara uppe i luften känns typ ganska befriande plus lyxar till med en flott terminalkaffe + bok! 
På café... beställer jag kaffe, nästan vilken som helst, och sitter och kontemplerar över livet med vän alternativt jobbar med dålig hållning.
På stan... går jag alltidalltid med musik i öronen. Musik är min viktigaste grej direkt jag går utanför ytterdörren, det är ett sätt för mig att skärma av och känna lugn i denna tidvis ganska hektiska stad. 
I skolan... var jag nog tämligen osynlig.  
I ett förhållande... behöver och ger jag utrymme, det är verkligen jätteviktigt för mig, att inte kväva någon eller känna sig kvävd.  
I matbutiken... vill jag hänga jämt fast allra helst mitt i veckan dagtid då det är helt öde och jag får utforska sortimentet jättelänge ifred.
På morgonen... går jag upp tidigt för jag jobbar allra bäst fram till 12.  
På kvällen... längtar jag efter läggdags för då får jag krypa ner i sängen och försvinna i serier, tankar och historier. Gillar att ligga vaken ett par timmar i mörkret, har förstått att detta är en ganska ovanlig sak att gilla. 
På bussen... är jag sällan nuförtiden men praktiskt taget bodde på bussar när jag var yngre. Oklart vad jag gjorde då, satt och tittade ut och drömde mig bort förmodligen. 
På jobbet... är jag extremt koncentrerad och dubbeleffektiv i fyra timmar och sedan frustrerad över mitt brist på flyt den resterande delen av dagen. 
/ H.  

Kommentarer