En spegelbok


Tänkte visa vad som gjorde mig både pepp och tidvis sönderstressad i våras. Det är inte alltför ofta jag får jobba med så här (bokstavligt talat) glammiga verk så värt en titt helt klart! 


Vi jobbade med Bonniers och Christer Lindarw. Det skulle bli en kombination av biografi och coffee-table bok med massa bilder och text om Christers minst sagt ryckiga liv. För den som inte vet: Christer sägs äga dragshowscenen i Sverige och titulerar sig även designer! Maffigt. 


Ni kan ju förstå förtjusningen i att få jobba med detta bildmaterial, 70- och 80-tals svartvitt, mår sällan bättre. 


Och att få ta del av innehållet var också underhållande, så många flotta personer och möten i en och samma bok. 


Den här bilden på Roger Jönsson var min favorit, så poetiskt boyband-ish. 


Den som känner till Christer kan ju räkna ut hur mycket show det finns i denna bok, mycket. Men det finns också mycket tungt och viktigt innehåll som slänger ljus på bl.a. aids-epidemin i Sverige på 80-talet. 


Det var en snabbtitt det. Så kul att få sätta denna fina text och gröta på med alla bildval, trots total hjärtsnörp och extrem tidsbrist. Framför allt fint att ha fått träffa och jobba med Christer förstås, en sann karaktär och konstnär. 
Nu ska den här säljas i några decennier vilket känns både flott och litet nervöst, vågar knappt öppna den för blir knäpp om jag hittar någon knasig avstavning på 260 sidor, förstår även orimligheten i denna oro. Men nu ska vi inte nojja, klappat och klart!
/ H. 
Ps. Christer har gett en hel drös intervjuer i samband med med boksläppet, bl.a. här kan du se en kort snutt och skymta boken om du vill.   
 

Kommentarer

Skicka en kommentar