→ Måndagsmixtur ←

Fina ting denna måndag!


DesignDessa konstverk har jag samlat på mig senaste två veckorna. 
Alla har element av rörigt och uppstyrt, svår kombination vill jag lova. 

VintageDenna bild på Marie Doro från 1902 är så flott. Att som dam stå med armarna i kors på foto kan ju inte ha varit jättevanligt på denna tid. Mycket härlig attityd i bilden.

Såhär vill jag gå klädd idag. 
Proportionerna i denna kombination är rätt perfekta, ahh. 

Materiell önskan. Jakten på vinterjackan är igång. Jagvetintevadjagvillhablirgalen. Har plöjt hela internet + provat denna ovan från Rodebjer och denna från Ganni men ingen av dem kändes perfekt nog för sin prislapp. Inspiration. Ni som jobbar med design och konst vet ju genast vad detta är, Yves Klein <3. Yves Klein blå är den mest perfekta blåa nyansen jag vet och när jag råkade se denna bild blev jag (igen) abrupt sugen på att ha denna färg hemma i form av en målning eller så.Ord. Vad passar bättre i höstmörkret än litet poesi om tung kärlek? 
Av Märta Tikkanen förstås.


3 bubblare. 
– Det var tema Skola på Nyhetsmorgon förra veckan. Jag följer alltid dessa diskussioner flitigt då jag finner dem både intressanta och stundvis ganska underhållande. Fritjof Sahlström (professor i pedagogik på Åbo Akademi) intervjuades om saken, han hade väldigt många vettiga 
resonemang att bjuda på. 
– Alex Schulman skrev en spot on artikel om sin relation till telefonerandet, precis såhär känner jag också!
– Det är inte ofta jag berättar om jobb och tillhörande erkännanden, 
jante osv. Slänger ändå ut att Kungliga Operans tidning vann silver i 
Svenska Designpriset  vilket är ganska 
(väldigt, otroligt) greatness!

Klart slut

Kommentarer