Poddar jag lyssnar på

Jo även jag är en poddälskare. Har ju trots allt haft en podd, detta om något är väl kvitto på min förtjusning för formatet. 
Mest lyssnar jag på dokumentär- och kriminalpoddar men också några mer lättsmälta för att blanda upp det hela. Nedan mina favoriter.

DOKUMENTÄR- OCH KRIMINALPODDAR  
Rättegångspodden fördjupar sig i kända brott och sammanställer ljudupptagningarna från rättegångarna vilket gör det hela litet extra verkligt. 
Spår är en podd som följer upp spår på brott, helt enkelt. 
Mordpodden har samma koncept som föregående men handlar då endast om mord. 
Skånska Mord är en podd där HD och Sydsvenskan granskar mordfall i Skåne. 
Sommar och vinter i P1 för sommar- och vinterprat. Tycker så mycket om att få lära känna en människa på detta vis, det känns så nära. 
P3 Dokumentär är en väldigt bred podd där det pratas dokumentärt om allt möjligt, ofta om brottsfall men också om kultur, samhälle och världsnyheter. 
In The Dark är en poddserie med åtta avsnitt som handlar om 11-årige Jacob Wetterling som försvann 1989. Den granskar framför allt rättsväsendets (bristande) hantering av fallet. Jätteintressant följetång som blev extra intressant i år eftersom vi äntligen fick veta vad som hände Jacob.

LÄTTSMÄLTA 
Flora & Frida förstås. Vem gillar inte F&F? De pratar så öppet om sina privatliv och livets berg- och dalbanor att en inte kan annat än applådera. Plus att de är drivna och coola och jätteinspirerande!
Bloggbusiness intervjuar framgångsrika online influencers (inte bara bloggare). De berättar om hur de tagit sig framåt online och idag kan leva på internet. Framtiden är ju knappast mindre digital än nutiden och allt fler tjänar sitt levebröd online, därför kul att lära sig litet mer om just detta.
Den fantastiska resan med Noel och Zara. Zara Larsson är givetvis cirka den coolaste tjejen som går på denna jord och hennes kunskap om ALLT förbryllar mig, hur kan en så ung människa vet så mycket om politik, samhälle och what not (känner mig alltid tämligen oallmänbildad när jag lyssnar på dessa två). Podden handlar typ om allt, gillar särskilt avsnitt 62 där Z berättar om varför hon gillar att vara djävulens advokat, kan så relatera.

Sporadiskt lyssnar jag även på Lillelördag, Fredagspodden, Ångespodden, Krull & Kriminell, Värvet, Josefin & Vanja, I nöd och lust och några andra som jag nu glömt bort.
Gó och glá poddlyssnarvecka! 
/ H.  

Kommentarer