Hemmet i 11 bilder

Jag har doonat på mycket i hemmet på senaste, möblerar om en handfull gånger per år för att skapa något nytt i det gamla. Jobbar mycket hemifrån så bor verkligen sönder hemmet, därför viktigt med omväxling så att hjärnan matas med nya vyer och hålls alert. 


Den här lilla prylsamlingen bor på en kartong full av trycksaker. Jag använder mina kartonger som små bord för kan inte förvara dem någonstans, således får de fylla en funktion istället. 
Boken The Creative Revolution är en av mina favoriter av Claes Bergquist (f.ö. en favoritföreläsare från Berghs) och affishen är en gammal tidningssida från 1940 ur lokaltidningen på västkusten. Duken är egentligen ett strandlakan och från Sicilien. 


Ljusfötterna är från loppis + Lagerhaus. Boken är en av mina käraste av Dorothy Parker. Kraniet fick jag av en kompis som känner mig väl!


Och här står min garderob i all sin prakt, detta är hörn 1/4 i hemmet. Mycket nöjd över att ha garderoben synlig, använder alla plagg mycket mer än när de bodde i byrålådor. Utriven konst ur tidningar där bakom. Älskar kollage över allt annat, om jag ändå kunde jobba med att göra kollage hela dagarna. Hörn 2/4 med gästsittplats och växt. Allt från IKEA förutom monstreran och kulturen.


Byrå med nödvändigheter + sminkplats/prylyta.Elefantöra är min senaste växtfavorit förresten, den är charmig på ett udda vis.Bredvid kartongbordet sover jag med två täcken och fem dynor (ja så heter det). På andra sidan sängen i hörn 3/4 står min favoritmöbel nattduksbordet. Detta är den enda möbeln som jag fått hit från västkusten sen jag flyttade till Sverige för fyra år sedan, det är också den enda möbeln som jag vägrar göra mig av med vid eventuell flytt. Ljusfötterna är från loppis och koppen min favorit från Lagerhaus.


Och hörn 4/4 ser ut såhär, dörr till köket + mitt största bästa fönster som jag flitigt fyller med diverse prylar. På dörren har jag en slags levande konstinstallation som ändras litet från månad till månad. Och så här ser rummet ut från köket. Jag sitter vid mitt skrivbord i perioder, ibland hela tiden ibland inte alls. Allt från IKEA. Äger alltför mycket grejer från IKEA faktiskt, skulle helst blanda upp det med mer loppis- och designmöbler men av diverse orsaker har det inte blivit så, än. 
Stortrivs verkligen men det har tagit länge att bo in sig och få det som jag vill ha det. Inte sterilt men inte heller rörigt, mittemellan är det jag eftersträvar. 
Slut på titt. 
/ H.
 

Kommentarer

  1. din klädställning, är den från ikea? :D ser ut som att du faktiskt kan sätta grejer under där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ställningen är en jättebillig från Clas Ohlson! Den har 2 "rör" nertill (istället för 1 som dumt nog typ alla ställningar har) så det går att ställa typ breda lådor på den vilket är toppen :)

      Radera

Skicka en kommentar