Höstkapseln ☽ Tankar och inköp

Så är vi på slutrakan av november och därmed också höstkapseln. Du som inte hänger med i svängarna i snacket och vill det kan läsa mitt första inlägg om projektet kapselgarderoben här.   
Till saken. Denna kapselperiod skulle löpa över september, oktober och november. Den planen hade funkat fint om vintern hade varit som alla andra vintrar i fyra år dvs. snöfri och varm till januari. Istället fick vi en halv meter snö i början av november, helt osannolikt, och detta ställde givetvis till det litet när det kom till min idé om att exempelvis använda sommarjackor till december. Fick så lov att gräva fram många vinterplagg tidigare än tänkt men så är det väl ibland. Efter denna erfarenhet funderar jag nu på att inte månadsbinda perioderna utan byta period när vädret verkar byta säsong, det känns ju smartare på många sätt men samtidigt diffust vilket jag inte gillar. Måste klura på saken. 


Men det var inte bara det jag tänkte prata om utan också mina inköp under dessa tre månader! 
Jag fyllde garderoben med en handfull nya ting detta kvartal, förutom dessa tre grejer ovan en svart poloklänning och ett par svarta lösa vardagsbyxor.  


Polotröja är förövrigt min bästa typ av tröja, har en sådan ungefär fyra dagar i veckan nästan året om. Är väldigt noga med att tröjan ska vara ribbad, kragen ska inte vara för snäv men inte för lös, ärmarna ska vara tillräckligt långa och materialet ska andas. Min gamla svarta var riktigt urtvättad och otrevlig så köpte efter lång tids spaning denna svarta ovan från H&M Conscious, den var så prima att jag några veckor senare köpte en likadan i vitt. Stövlarna från KMB har ni ju sett, gillar dem så mkt. Med tanke på att flesta plagg i min garderob är ganska simpla så tillför dessa skor verkligen något intressant till mina utstyrslar. Ångrar inget av mina inköp hittills, allt är väl använt och omtyckt. 
Några dagar kvar av november och sen dags för vinterkapsel! Det ska vi också titta på förstås. 
/ H. 

SparaSpara

Kommentarer