Köket i 12 bilder

Delade ju med mig av litet bilder på mitt hem en tid sedan. Här kommer en uppföljare i form av bilder på mitt kök som ju inte syntes då. 


Mitt kök är ganska stort i relation till resten av lägenheten vilket är prima men också litet frustrerande på det viset att jag alla gånger hellre skulle ha ett litet sovrum än ett stort kök. Nå, allt kan en inte få precis som en vill ha det och visst är köket välanvänt! 


Här i fänsteränden av det långsmala köket har jag min matplats. Ett bord från IKEA och två loppisfyndade stolar. 

På fönsterbrädet bakom bor denna lilla gubbe + några grönväxter + bild på farmor och farfar. Jag har utsikt mot innergården vilket inte är så spännande men däremot är huset mittemot ljusrosa vilket känns piggt. 

Jag har ingen direkt plan när det kommer till inredning av köket men försöker hålla det neturalt, blandar mycket vitt och mörkt trä. Gillar neutralt överlag och så känns det som den bästa paletten för att få hemmet att kännas rymligt. 
Tidningskorgen hittade jag i soprummet i höstas, kap! 

I den här skålen som min gudfar svarvat ihop bor frukt och grönt. 

Och denna stol bar jag hem från loppis i höstas. Kan inte bestämma mig för om jag borde klä om den, charmigt med blomster absolut men kanske inte riktigt min grej. Ryggen är i alla fall döfin.

På brickan på bordet har jag just nu en skål med salt, ljus, underlägg, tandpetare och frön i kopp och strössla på vad som.

Och så här ser det ut i andra änden av köket. Jag lagar mat varje dag och äter hemma 95% av månaden så köket är en viktig plats minsann. 

På vänster sida står jag och diskar. En grej jag kan få fnatt på är fula tvålflaskor, envisas därför med att hälla över tvålen i någon sådan här gammal handtvålsflaska som är litet mer avskalad. 
Och så har jag inget torkskåp förstås vilket är surt ibland. Ett sådant ska jag bestämt importera från Finland när jag väl äger ett hem själv. 

Här bredvid diskon har jag spisen och bredvid den min lilla hörna med det viktigaste för matlagningen: vitlök, salt, peppar, chiafrön, skärbräden, oljor, tamari, vinäger etc. 

Och på väggen mitt emot diskbänken har jag en byrå full av kontorsgrejer och ovanpå en slags avlastningsyta. Där står min bästa vän kaffekokarn och kaffe i en loppisfyndad burk. 

På brickan bredvid har jag en del glas och muggar p.g.a. allt får inte plats i mina skåp vilket är helt okej för gillar att ha porslin och glas framme. 
Slut på tur! 
/ H. 
 

Kommentarer