→ Måndagsmixtur ←

Veckans första dag med tillhörande pepp, tips och fynd:


Dessa två konstverk har jag sparat ner och tycker bägge är så fina! Särskilt fotografiet av Chris Schoonover är magiskt.

Denna skjorta snubblade jag över på internätet nyss. Den är så attans perfekt ojojoj.

Loïe Fuller var pionjär i modern dans i slutet av 1800-talet och använde sig av teatralisk ljussättning i sina nummer. Detta är SÅ fint och inspirerande tycker jag. Kolla även in bilder från Loïes uppträdanden här.

Om jag skulle gå på någon riktigt flott julfest i år så skulle jag vilja klä mig i denna sammetsklänning från Filippa K.
+

→ Prisbelönta dokumentären Born into brothels från 2004 som handlar om ett gäng barn till prostituerade på bordell i Sonagachi, Calcutta. Dokumentärfotografen Zana Briski bor med dem från och till under flera år och lär samtidigt barnen att fotografera. Tycker denna dokumentär är både upplysande, viktig och väldigt inspirerande.
  
→ Min nya favoritserie Call the midwife som utspelar sig i 50-talets East End och handlar om ett gäng barnmorskor, obv. Serien är delvis verklighetsbaserad och ja, jag är ju tämligen intresserad av medicinhistoria + serier som återspeglar kvinnors vardag förr i tidn så väldigt mycket min grej detta som ni förstår. Plus ganska lättsmält och perfekt för sena kvällar (ps. älskar Chummy!).

Klart slut!

/ H. Kommentarer