Om året som gått


Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Firade midsommar i Stockholm, formgav bok för Bonniers, köpte grönväxter och höll dem vid liv, till exempel. 
Gjorde någonting dig riktigt glad? En av mina allra närmaste vänner ska bli mamma i vår, av den nyheten blev jag minsann virrigt glad. Hon har varit en slags sjätte familjemedlem i femton år och det ska bli så spännande att välkomna just denna lilla person till världen, det känns extra nära.
Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Förändring, nästan vilken som helst som är positiv. Rastlösheten är verkligen ett faktum just nu.

IMG_6800
Vilka länder besökte du? Frankrike och Italien. Bockade av Paris och Sicilien som jag haft på min reselista i tio år, alltså mkt nöjd över att äntligen ha fått besöka dessa platser! Och tre vändor till västkusten blev det ju också så fem resor sammanlagt.   
Vad önskar du att du gjort mer? Det som alla andra gör. Jag har ett extremt stressande behov av att vara unik hela tiden och det gör att jag aldrig producerar något för känner att allt redan än gjort. Försöker bli bättre på att inse att jag visst kan göra det som alla andra gör, men på mitt sätt. 
Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig, förstås.

IMG_9624
Bästa boken du läste i år? Fallna Kvinnor av Eva F. Dahlgren. 
Favoritprogram? Peaky Blinders. 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och tycker jag. Svackade en del på jobbfronten men var mycket på topp privat. Plusminusnoll typ. 

IMG_9459
Vad var din största framgång på jobbet i år? Att jag fick jobba så mycket digitalt. Är verkligen en analog räv, och nöjd och stolt över att vara det, men samtidigt känns det viktigt och smart att utforska det digitala p.g.a. framtiden, internet och allt annat hippt och coolt. Glad över att jag fick och tog chansen att lära mig något nytt!
Största framgång på det privata planet? Svalde mitt kontrollbehov upprepade gånger och gick på feeling, så jävla skönt. Var då inte feg i år!  
Största misstaget? Att jag trots mycket nytt också blev kvar i ganska mycket osunt gammalt på jobbfronten. Försökte övertala mig själv om att det nog kan funka fastän jag borde ha släppt taget längesen. 

IMG_7376
Vad spenderade du mest pengar på? Hem och mat. Stockholm, du är så lyxig men ack så dyr. 
Något du önskade dig och fick? En frisk kropp. 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Var förkyld för fjärde året i rad, köpte soppa – slut på saga! Tog dock en utemiddag med Karin helgen därpå som kompensation. 

IMG_7234
Hur skulle du beskriva din stil år 2016? Simpel. Jag har landat ganska bra i vad jag gillar och trivs i tack vare kapselprojektet. Jag tvekar sällan på vad jag tycker om nuförtiden och har slutat tänka att jag borde spexa till det mer (något jag tänkte ganska mycket förut). Jag trivs i det enkla och varför ändra på ett vinnande koncept? Summa summarum mycket nöjd med mitt stilår. Och förresten, livets bästa frisyr hade jag 2016! Denna ovan. Bästa håråret. 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En tredje resa till ny plats. Har som mål att resa tre gånger per år och 2016 bjöd på två resor. Det är klurigt det där med att ha familj och ett andra liv på annan plats, vill ju till västkusten ofta och då måste jag stryka andra äventyr ibland. Om tid och pengar ändå räckte till allt!  
Vad fick dig att må bra? Lördagar ensam i hemmet. Min bästa plats och bästa stund på veckan är just där och då.

Vem saknade du? Familjen. 
Årets mest spelade låt? 2016 var ett ganska oimponerande år på musikfronten tycker jag. Återupplivade i alla fall All Saints – Never Ever och den är värd att nämnas många gånger om. 
Årets spelning? Såg Coldplay och Agnes Obel i år. Måste ändå välja det första, så många ungdomsminnen i den musiken. Vill också slå ett slag för Amy Schumer som bjöd på en fantastiskt stand-up show i höstas, så attans utmärkt kvinna!

IMG_5155
Mest stolt över? Att jag sa Nej till ett stort flott projekt (som jag längtat efter) p.g.a. orimlig produktionsplan. Det senaste året har jag verkligen kommit till ordentlig insikt om nejsägandet, är så över att jobba med grejer som låter häftiga men inte håller måttet. Det är väl fördelen med att bli äldre, behovet att hävda sig och ha en snygg CV minskar litet för varje år. 
Högsta önskan just nu? Förutom allt viktigt angående världen och människorna i den hoppas jag på en ny, mer modig, vardag. Bäst att kavla upp ärmarna alltså!
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Som fortsättning på förra frågan ska jag försöka applicera mer av Vem bryr sig-attityden på mitt liv. Vill producera, göra, skapa hejdlöst utan att tänka på vad andra tycker och tänker. Måste lita på att du som känner mig ändå stöttar och peppar!
Välkommen 2017!

Kommentarer