Om jag får önska!


Äntligen dags för julklappslista. Tycker så mycket om att samla mina materiella önskningar på detta vis, särskilt nu i december. Slungas alltid tillbaka till 1994 då jag omsorgsfullt klippte ut bilder på lego ur leksakskataloger, klistrade fast dem på papper och lämna listan till tomten. Huruvida jag fick det jag ville ha var inte viktigt, det var själva klipp och klistrandet som var det roligaste. I själva verket hade jag alltid glömt bort vad jag önskat när det väl blev afton. Många fina minnen över detta listmakeri minsann. 
Inte så mycket klappar under granen nuförtiden men önskningar+listor är ju kulkulkul så denna tradition fortsätter jag med bestämt! 10 saker jag gillar:


1.Den här Matisse skjortan som jag nämnt och visat förut. Kan ej släppa den. Som att bokstavlingen linda in sig i ett konstverk på morgonen. Ändå ett användbart plagg p.g.a. vit linneskjorta med finess typ.  
2.Den här ringen från Otiumberg, ja tack. Eller kanske denna ear cuff.
3.Så sugen på svart porslin. Något från danska Muubs vore drömmigt. Eller en skål i mörkt trä kanske.4.Nya handskar. Tappade bort mina gamla någon gång förra vintern och vill verkligen ha nya, helst sådana som är litet längre och täcker handlederna ordentligt.5.Jag äger inte en enda muminbok vilket känns rätt otillåtet för älskar ju Tove Jansson, ja vem gör inte? Vill samla på mig alla böcker och borde börja någonstans, en 50-tals klassiker vore väl ett bra startskott. 6.En ny sminkväska. Min gamla har jag haft i sex år och dragkedjan har varit sönder hälften av den tiden. En Pienet Kivet från Marimekko till exempel.


7.Jag lever i konstant mörker ty har ej bytt ut min taklampa på 3 år (når ej upp och har ej orkat införskaffa stege). Gillar ju mörker p.g.a. trivsamt men nu börjar det faktiskt bli litet opraktisk. Behöver en bordslampa. Denna från House Doctor är en kandidat, tycker ju om betong.8.Jag har spanat efter ny matta i ett år men har inte riktigt hittat någon passande till rimligt pris. Den här ryamattan är så nära perfektion jag kommit, kanske borde slå till. 
9.Ett par ätpinnar så att jag kan avnjuta min bästa thairätt på rätt sätt! 


10.Sist ut den sanna klyschan – en resa. Ja jag kan åka vart som helst när som helst. SÅ, när åker vi?! 

/H. 
SparaSparaSparaSpara

Kommentarer