Vinterkapseln 2016

Dags att visa litet av vintergarderoben nu va? Jag bytte kapselperiod litet tidigare än tänkt (början av nov ist för 1a dec) p.g.a. ovanligt vintrig vinter tidigt. Alltså är denna uppsättning kläder egentligen inte särskilt ny längre men låtom oss kolla ändå.
Min vinterkapsel består av 30 plagg varav cirka 80% är tagna ur höstkapseln och resterande 20% ur förvaring, det mesta jag har på mig nu i vinter kan du alltså se i detta inlägg från augusti. Hur som haver, ett axplock grejer:

Denna vita stickade tröja är min allra tjockaste, en väldigt gammal loppisfyndad sak. Använder den framför allt i det kalla hemmet på mornarna.

Denna från & Other Stories har ett par år på nacken, den är perfekt i formen men väldans tung! Märklig grej att säga om en tröja kanske men så är det, prima hur som helst. 

Och denna har ni ju sett, vit och svart polo är standardplagg året runt.

Detta är poloklänningen från Weekday som jag nämnde i inlägget om höstinköp. Den får hänga med inpå vintern och används mest på middagar och dylikt. 

Och denna omtyckta jacka har vi ju babblat nog om. Den första av mina två vinterjackor. 

Här är min andra. En kappa som dessvärre inte är så varm längre så måste syssla med lager på lager för att sporta den, funkar ändå. Mycket viktigt med en svart simpel kappa i min värld. 


Sist ut det enda paret skor jag går i just nu, mina välanvända snörkängor. Tycker så mycket om dem p.g.a. varma, bekväma och passar till allt. Är dock på jakt efter avbytare, spanat in och provat några par men ej bestämt mig än så vi får väl se vad jag slår till på. 
• • •
Min vinterkapsel består allt som allt av 2 jackor, 1 par skor, 1 skjorta, 6 tunna tröjor, 8 tjocka tröjor, 1 klänning, 4 linnen och 7 par byxor. Kunde nog banta ner detta ytterligare så ska kolla över allt igen senare när jag vet hur januari och februari ser ut vädermässigt. 
Klart slut!  
/ H. 
Ps. Mitt första inlägg om kapselgarderoben hittar du här om du är intresserad. Här kan du läsa om min sommarkapsel och här om min höstkapsel. 
 

Kommentarer