Hans, Zara och Kakan


En ny vecka i ett nytt slags liv och dags för en komprimerad måndagsmixtur tycker jag. Nedan tre grejer att lyssna på denna vecka! 
1. Min favoritprofessor Hans Rosling, expert på internationell hälsa, gick ju bort nyligen. Så himla sorgligt att världen förlorade denna eminenta man. Han förklarade allt så himla bra och gjorde svåra ämnen överskådliga, framför allt visade han sidor av diskussioner som ingen annan tidigare fokuserat på. Jag fortsätter lyssna på hans gamla föreläsningar och det tycker jag att du också borde göra. Lyssna t.ex. på en av hans många omtalade intervjuer här!
2. Zara Larsson gästade Skavlan nyligen, tycker verkligen hon är strålande på att uttrycka sig tydligt och rätt. Hon får återigen backa upp sitt uttalande om att hon hatar alla män, tycker hennes svar är klockrent som alltid. Kolla på intervjun i början av avsnittet här!
3. Kakan Hermansson gästade Flora & Frida ett tag sedan. De pratade mycket om ämnen under rubriken Kan en kvinna få leva? Att varje steg en kvinna tar privat och offentligt tvåtusensjutton rannsakas och att omgivningen nästan anstränger sig för att hitta fel i det en gör och inte gör. Vore ju skönt om vi alla kunde vara litet snällare mot varandra faktiskt. Lyssna på avsnitt 39 här!
/ H.  

Kommentarer