Hämtkaffe, herrgårdar och veckan

I talande stund sitter jag i ett baksäte med en kokhet hämtkaffe i hand på väg mot sydkusten, det blir herrgårdsturé denna helg! Ah all historia jag ska insupa, längtar. Och härmed tar jag också ut min första lediga dag på fem månader, bara det är väl värt att fira.

Bilfärder finns det tyvärr inga fina bilder på så pryder med några på nya favoritblomma istället, fyndad i mammas trädgård, förstås. Gammal bortglömd goding kan man säga.


 
Annars denna vecka har jag tagit litet spontanluncher med vänner, lagat thaigryta, ätit fikasticks med kanelsmak (ja dom heter det) och bara försökt ta det lugnt.

På jobbfronten har jag framför allt utforskat fotomiljöer, vi är på jakt efter både sekelskiftshem och perfekta klippor. Ja om du skulle råka veta av av något snyggt sekelskiftshem i Vasa med omnejd som kan lånas ut ett par dagar för fotografering i slutet av augusti hör av dig! Vore till stor hjälp. Har också köpt fotorekvisita, påbörjat bloggförnyelse (ej här), sammanfattat ännu mer jul (sinnesjukt många dokument), gjort tidning och blanketter och litet annat däremellan.

 
Men nu ska jag försöka glömma jobbet för ett slag, känns nästan livsviktigt faktiskt. Tänkte öppna bok och bränna tungan på kaffet och snart fylla hjärnan med sagor från 1800-talet.

Trevlig helg!

/ H.

Kommentarer