Loppat och lånat

Var ju hem ett par helger sen då jag fick nys om att mitt favoritloppis hade öppet. Det är ett litet lantligt loppis ute mitt i ingenstans och det har inga öppettider utan slår upp litet när som helst och ofta helt oförvarnat, det är det som är kruxet!

Mest har dom helt _fantastiska_ gamla möbler, men när en bor i lägenhet får en hålla tassarna i styr, kan ju inte släpa hem hur många bord som helst. Får nöja mig med mindre ting.

 
Denna gång kom jag hem med tre grejer, en vas för 2 euro, en skål i trä för 2 och ett halsband för 4.

Tallrikarna lånar jag av mamma, gör så ganska ofta, lånar av min mor och för tillbaka när jag tröttnat, ypperligt sätt att mätta konsumtionsbehovet.


Alla tre ting är inget särskilt egentligen men fina hur som haver. Vaser och skålar är litet av en svag punkt för mig.

Stolen där bak är förresten också ett loppisfynd från samma loppis, den köpte jag och mamma tillsammans tidigare i somras.

 
Halsbandet var nog ändå det mest otippade, har kanske aldrig köpt smycken på loppis? Ej hittat något som fallit mig i smaken antar jag. Men detta låg i en skrotlåda och var så trevligt kort, knappt så det nådde runt halsen. Jag tänker att det är någon stilig man som haft det på 60-talet, en sådan där som for till Sverige och sedan kom på besök på somrarna iklädd hatt och gasade amerikanare. Rätt säker.

/ H.

Kommentarer