Overnight oats

En favoritfrukost står dukad!

Jag äter varma frukostar på vintern (morgonfrys) och kalla på sommaren (inget morgonfrys). Smoothies som länge var min favoritfrukost har jag tröttnat litet på, föråt mig kanske en aning ett par år sedan (jo det går) och äter det då och då till middag, så vill gärna ha något annat på morgonen. Det har blivit en blandning av smörgåsar, müsli och gröt det senaste året. Är framför allt en periodare, äter samma sak så gott som varje morgon tills jag tröttnar och byter ut till något annat, och så går det runt runt.


I våras fick jag nys om Overnight oats. Jag som älskar havregrynsgröt anade succé, och succé var det. Alla tiders favoritfrukost i kall sommarversion, kunde väl knappast gå fel.


 
Blandar 1 dl havregryn, 2 dl kokosmjölk, 1 msk chia, kanel och vaniljpulver kvällen innan och ställer i kylen. Klart jäst och redo att ätas åpp vid 0700. 
Går att toppa med vad som helst såklart. Just nu väljer jag på jordnötssmör, mer kokosmjölk, mammas kokta svartvinbärssylt, kokosflakes och blåbärspulver.

/ H.

Kommentarer