Den flytande kapselgarderoben

I juni övergick jag från en klassisk till en flytande kapselgarderob, den flytande varianten är alltså en snäppet friare version av samma gamla goda projekt som jag hållit på med ganska länge nu. Tänkte inte berätta i detalj om vad kapselgarderoben går ut på här utan mer om skillnaden mellan de två varianterna. Skrev iaf detta inlägg om hela grejen ett år sedan när jag började så läs där om du vill veta mer. 
En kapselgarderob bygger du förstås på egna regler som passar dig och ditt liv. Utgångspunkten är ändå den samma i båda varianterna:
1) Du delar in ditt år i önskad mängd kapslar, oftast fyra efter fyra säsonger.
2) Du väljer in plagg i varje kapsel som du gillar eller tycker är nödvändiga för den aktuella säsongen.
3) Du packar undan de tre kapslar som inte är i säsong och försöker hålla dig till de kläder som finns i den aktuella kapseln.
4) Du försöker låta bli spontanshopping (välplanerade inköp endast) och försöker också låta bli att ta fram de plagg du lagt undan för förvaring. När du inleder nästa kapselsäsong kan du sedan välja in saknade + nya nödvändiga plagg.Nya regler som jag tillämpar i den flytande kapselgarderoben är exempelvis... 

... att jag får byta ut enstaka plagg mitt i en kapselperiod, vilket du alltså helst ska undvika i den striktare versionen av projektet. Alltså, om jag packat undan en tröja som jag verkligen vill ta fram så får jag det. Detta är nästan en nödvändighet när jag numera bor i ett ganska oberäkneliga klimat som jag inte riktigt förstår mig på ännu, precis när jag packat bort något så verkligen behöver jag det igen. Förvirring hela tiden.

... att jag byter kapselperiod när jag tycker det passar sig och inte prick var tredje månad. Var tredje funkar helt enkelt inte här, våren är jättelång och sommaren kortare, tycker jag. Så nu byter jag när vädret tillåter istället.

... att jag inte räknar mina plagg så strikt längre, förut hade jag ju tak på 37, ett summa som jag iofs nästan aldrig nådde, men nu har jag släppt matematiken och väljer in så många plagg som jag tycker att jag behöver ha. Det som håller allt i shack är att jag fortfarande utövar en in = en ut-metoden.

Dessa tre grejer utgör största skillnaderna mellan de två varianterna på projektet. Den flytande kapselgarderoben ger mig helt enkelt litet mera frihet fast ändå under uppstyrda former!

/ H.

Kommentarer