En lista om dagen idag

Sitter i ett tåg påväg hem från Helsingfors med ett riktigt risigt VR-internet som sällskap. Kaffet svepte jag på studs, det ångrar jag nu. Två eminenta arbetsdagar i bagaget också, allra mest har jag njutit av umgänget och hotellfrukostarna.

Jag tycker om att resa bort (även om det är p.g.a. jobb) bl.a. för att jag får distans till mina så kallade problem. Plötsligt känns något som hemma var väldigt stressande som en axelryckning, eller nästan iaf. Fysisk distans ger mig så mycket perspektiv. Det är helt enkelt inte så allvarligt längre.
Bjussar på en lista denna kväll så att jag kan hålla mig vaken i en timma till.

Idag vill jag:
Låsa upp ytterdörren hemma, duscha länge och se på en serie som jag pausar halvvägs p.g.a. för trött, vore ju perfekt det.

Idag längtar jag efter:
Helgen som infaller om tio dagar. Då känns det som att läget är rätt långt under kontroll.

Idag har jag på mig:
Svrta Vans, blåa Levi's, Ganni t-skjorta, tunn tröja från Zara, långkappa från Åhlens.

Idag lyssnar jag på:
Kan inte bestämma mig för om det är musik eller podd jag är sugen på. Just nu lyssnar jag på The war on drugs – Strangest thing. Den låten är tågig och skymningsvänlig.

Idag jobbar jag med:
Vaknade 0630 i huvudstaden, hoppade i bil, åkte ut till landet för fotografering dag 2/2. Smidigt gick det undan och du kan ju se på bilden ovan hur festligt det faktiskt var. Kuriosa: Såg också mitt livs första (och förmodligen sista) lodjur imorse! Vittnen finns och det var ej på djurpark.

Idag äter jag:
Pinsamheter, bara billig struntmat som jag tuggat i farten, ingen tid för genomtänkta måltider. Dock världens bästa hotellfrukost på Klaus K, det är min favorithotellfrukost alla kategorier och då kan jag lova dig att jag ätit mig igenom de flesta i Stockholm. Det är Helsingfors som levererar vågar jag påstå.

Idag skiter jag i:
Att packa upp såklart.

Idag tittar jag på:
Aldrig backa. Så starka kvinnor som inspirerar mig trots att jag inte kan relatera ett dugg.

Idag irriterar jag mig på:
När en kör bil och stannar för fotgängare vid övergångsställe och det tar exakt 100 år för ett fullt funktionerande benpar att ta sig över vägen. Efterlyser rask takt, stanna inte och dofta på blommorna där. Mitt problem jag vet.

Idag skjuter jag upp:
Nå allt annat.

Och istället:
Somnar jag i min egna säng och sover ut till 0730 imorgon bitti, lyxigt.

/ H.

Kommentarer