Nytt glas och porslin


Måste berätta om ett par bra fynd till köket som jag gjort på senaste tid. På herrgårdsturnén tog vi bl.a. en tur via Muurla fabriksbutik som levererade ett par skatter. 


Till exempel den vackra mjölkkannan Tölkki i glas som jag sett rotera på internet från och till, så himla vacker. Den ville min far köpa åt mig och det fick han. Denna ska jag ha förevigt och absolut inte fälla sönder, mest kommer den att fyllas med mandelmjölk.  

Arabia-tallrikarna Paratiisi (favoritmönster i favoritfärgkombo svartvitt) fyndade jag på skrotloppiset i början av sommaren, de hör alltså inte till resan men får sno litet uppmärksamhet i detta inlägg ändå p.g.a. mkt nöjd. Betalade kanske 4 peng för dem båda, händer ju bara ute på landet, kap!


Själv köpte jag två handblåsta dricksglas i fabriksbutiken, tycker glas är så charmiga när de är sneda och inte helt perfekta just på detta vis. 

/ H. 

Kommentarer