Sommarkapseln 2017

Sommaren sinar sakta av, mer skymning över huset mittemot och mer gåshud på armarna. Även om solen finns kvar är det väl förmodligen aktuellt att övergå till litet tjockare garderob snart.

Jag tänkte inte göra någon vidare detaljerad sammanfattning av sommarkapseln i år, delvis för att den bytte form några gånger under vägen och delvis för att ni sett mina kläder massa gånger de senaste fyrahundra dagarna. Ändå, en liten översikt vill jag spara i arkivet.
Mina bästa nya köp i sommar var ovanstående 1) skarp vit jobbskjorta 2) en kortärmad skjorta i sommarmaterial 3) en enkel men snyggt skuren svart tröja i prima sommartjocklek 4) toppen med hög hals som ni någon vecka sen 5) ett par vida mörkblåa byxor som jag BOTT i 6) svarta Vans (ej använt andra skor på hela sommaren).

Det mest överraskande köpet denna kapselperiod var ändå 7) jeanskjol. Jag som hatar kjol men älskar jeans slog till i början av sommaren och tur var väl det, bott i detta plagg också. Vem hade trott det? Nå inte jag.

Det sämsta köpet till garderoben var ett par svarta cigarettbyxor, tyckte om hur de såg ut men de töjdes ut på något märkligt vis och satt sen inte alls bra längre. Sen gjorde jag ett nödköp, en billig kortärmad grå t-skjorta i dåligt material, skulle bo i kvav bil över kvav helg och ägde exakt ingenting luftigt så resonerar dåligt. Det köpet ångrar jag förstås nu men fy fasen vad den t-skjortan är skön ändå.

Ett extra roligt plagg som jag fått mycket användning av är en lång svart kavaj som min mor hade rensat ur sin garderob någon vecka sen. Den knyckte jag åt mig och använder som jacka ovanpå stickade tröjor nu när det kallnar om mornarna. Axelvaddar har den också, minuspoäng tänker du då kanske, men nej det ger ju pluspoäng!

Det jag varit på jakt efter men inte slagit till på är en läderjacka, ett par högmidjade loose fit jeans, solglasögon och ett par sommarskor att byta av mina Vans med.Tycker mig ha shoppat helt tillräckligt denna sommar, verkligen maxgräns. Jag verkar ju dock ha storgillat så gott som allt jag köpt så det är väl bra betyg. Jag gav bort ungefär 50% av min garderob när jag flyttade i Stockholm i februari så en påfyllning var ändå planerad.

Jag tänkte hålla i sommarkapseln september ut men inser att det knappast blir så, igår var det +12 grader, alltså, det är ju inte riktigt riktigt faktiskt. Jag bor ju i ett ganska mycket kallare klimat nuförtiden och det kanske är svårt att tro att snittgrader på -3 ska påverka garderoben mycket men det gör det verkligen, så mycket kallare vindar här dessutom. Mina sommarsandaler har exempelvis inte hittat ut på hela himla sommaren, litet konstigt ändå.

Så, dags att börja fundera på höstkapseln så småningom.

/ H.

Kommentarer