Höst här och där + drömmen om lagom


Har äntligen packat upp mina farfarsbyxor, börjar bli kallt nog att ha dem nu. Köpta på loppis i Stockholm några år sen, mycket kvalitativa. Jag är på jakt efter nya vinterskor också, har favoritmarkerat många men måste fundera ett par månader innan jag slår till.

Höstgarderoben är annars min favorit av alla fyra, tycker ju mer om att vara extremt påklädd än somrigt lättklädd – polotröjor, yllefodrade snörkängor och andra saker jag längtat efter i sex månader, nu är det dags!


Hemmet är mycket städat och totalt kaotiskt om vartannat, en mycket korrekt representation av min sinnesstämning faktiskt. Denna årstid klär i alla fall boet, ljusslingorna åker fram (som om de ens någonsin var bortpackade) och kronljus tänds vareviga kväll fram till april ungefär. Filtarna har jag också dammat av.

Har radat upp böcker på fönsterbrädet i hopp om att läsa dem då jag nu oftare ser dem, men så verkar det inte alls funka. Nå, nästa månad, då! *följt av direkt tvivel*

Det är väl kanske tio dagar till oktober och jobbhetsen ska enligt min egna inte särskilt pålitliga uppskattning börja trappa ner då, sakta (ja mycket sakta) men ganska säkert. Just nu kan jag inte ens gå på långpromenader, allt monotont ger min hjärna tillfälle att tänka på jobb, måste konstant mata den med göror eller intryck på fritiden för att inte fundera så mycket på allt som är på gång. När det alltså inte ens går att koppla av för att koppla av, hur gör en då?

Oktober, hoppas du är alldeles lagom, ja varken mycket eller litet, bara alldeles lagom.

/ H.

Kommentarer