Om veckan som varit

Nåja freeda. Har slängt upp fötterna på soffan, lagt lurarna på öronen, knäppt på bästa fredagslåtarna och tänt ett par ljus i farten. Till middag blir det linguine med kopiösa mängder citron och parmesan, choklad och senkaffe till efterrätt, ett par dokumentärer på sentimmarna. Men innan det tänkte jag berätta om veckan, sådär som jag gör ibland.  
På måndagen började vi med veckomöte, det tog ett par timmar då vi inte haft tid att sitta ner på en månad ungefär, kvitto på hekt det. Sen gjorde jag blanketter, sorterade upp fotorekvisita och kvitton samt gjorde jultidning. Måndagar försvinner alltid i mycket prat. Efter jobbet gick jag in till stan och tog nytt passfoto samt spontanköpte bordsduken ovan på rea. På kvällen var jag SÅ täppt i näsan, kunde knappt andas, ens genom munnen.

På tisdagen skickade jag iväg bildbeställningar och funderade på typografistorlekar. Sen kan jag nästan inte komma ihåg vad jag gjorde, vilket torde betyda att det var full rulle med julproduktionen. Handlade mat och fick ett städryck på kvällen.

På onsdagen vaknade jag 0400, infann mig på flygplatsen 0500 och åkte till Helsingfors för tredje och sista gången på tre veckor. Hade heldagsmöte med vår webbyrå, flög hem 1800. Släpade in mina trötta fötter, åt och duschade, sen inget mer för hade sovit dåligt och ville mest bara lägga mig. Kan sällan sova när jag vet att jag ska upp någon extratidig tid, litar inte på alarm och inte heller på min egna förmåga att vakna till dem.

På torsdagen började jag dagen på tryckeriet där jag tittade på folieringar, sen mot torgkontoret för att feedbacka på bilder. På eftermiddagen fick jag äntligen styr på några problematiska tidningssidor som jag gått och funderat på i flera veckor. Det var faktiskt väldigt längesen jag haft riktigt bra flyt med det kreativa, så blir det väl i tider av stress – mer produktion och mindre skapande. Sen gick jag hem, var vrålhungrig och åt spenat med vegobullar. Donade i hemmet och försökte koppla av. Kände mig äntligen helt frisk.

På fredagen dvs. idag var det sann tidningsverkstad då jag lovat vår översättare att tidningsfilen skulle ligga färdig åt henne på måndag morgon. Köpte bakelse på hemvägen, värmde åpp varm choklad och njöt in helgen. Jag siktar in mig på en slapp helg med umgänge och mycket god mat. Och som fortsättning på den fantastiska musikhösten vi lever i – Fink släppte sitt nya album Resurgam idag, jag är kanske inte fullt så imponerad som jag hoppats på men några bra stycken ändå. Däremot har jag nyss upptäckt Dean Lewis, Waves är otroligt vacker. Det blir mina helgtips!

/ H.

Kommentarer