Tillägnat kaffekoppen

Jag har en viss fäbless för kaffekoppar, särskilt loppade sådana, kan sällan släppa taget när jag väl fått syn på en som jag plötsligt tycks behöva. Nå trots att jag förmodligen inte behöver trettio kaffekoppar känns de ändå alla nödvändiga för lyckans skull.

Använder dem ofta även som ljusfat, krimskramsfat, godisskålar, dressingkannor osv. Ja en får bli påhittig för att få använding för alla dessa koppar som väller ur skåpen.


Hamnade som du kanske vet på ett outforskat loppis ett tid sedan och blev manisk, så mycket fint det fanns! Lastade i korgen som om det inte fanns en morgondag för att sen köra den klassiska "jag lastar ur sen senare"-metoden. Det mesta kom med hem i alla fall ty metoden är ju inte helt vattentät, förutom detta ovan köpte jag även fem tallrikar och tre plagg, allt för femton euro?!!

De där gröna kopparna ovan syns ju litet varstans, de är så himla bra att dricka ur, som min mor brukar säga. Hon påstår att kaffekoppar liksom måste ha en viss känsla på läppen. Väldigt mycket Made in China är de. Har två i brunt också.


Den här handgjorda pjäsen i grönt kunde jag ju givetvis inte släppa då den dessutom var signerad (kan dock ej tyda), gjord med kärlek kände jag direkt. Ja allt som är handgjort måste jag få med mig hem absolut.


Den här serien var väldigt udda men snygg tyckte jag. Roliga former och frän färg. Helt ostämplad så vet ej var de kommer ifrån, förmodligen någon mindre spännande kedja misstänker jag.


Och denna handgjorda med stort öra signerad Kaskö kunde jag ju inte lämna kvar, såld på lokal förankring helt enkelt.

Med det sagt, välkommen på kaffe!

/ H.

Kommentarer

  1. Mycket fina! Helt UNDERBAR lasyr på dem alla ju. Såna där gröna koppar har mor & far där hem-hemma och jag tyckte länge att de var så fula, det är först de senaste åren som jag insett vilka dolda skönheter de egentligen är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack du! Så är det verkligen, åldrandet kommer med helt ny uppskattning för både välgjord lasyr och fulfina koppar! : )

      Radera

Skicka en kommentar