Skör rygg, sned stuga, stilig sjöman

Sexton dagar sen sist, men vi räknar väl inte.

Jag har haft väldigt fullt upp med INGENTING sen vi hördes senast, det är verkligen en aktiv syssla det också. Stöter på en del stressmoment fortfarande (nå alltid förstås) men de blir allt färre och på det stora hela är livet i alla fall inte sådär ohälsosamt galet längre. Hjärtat som darrat i halsgropen sen augusti har åkt ner igen, bosatt sig där det ska vara.Bloggen har bara haltat för att jag har haltat. Blev abrupt förpassad till fysioterapi förra veckan med order om så få datortimmar som möjligt, min gamla goda rygg är knäpp igen förstås, vad annars. Det har varit förbud på internethobbys helt enkelt. Det blir sakta (väldigt sakta) bättre i alla fall, måste inte längre utföra en gymnastisk rörelse av högsta svårighetsgrad för att få på mig kläderna på morgonen. Att stå med ena armen i tröjan och inte veta hur en ska få i den andra, det kan vi kalla #livspussel.

Nä nu ska jag verkligen styra upp välmåendet igen, på alla sätt och vis. Att vara skör är verkligen tröttsamt när det finns lösningar till hands.


De senaste två helgerna har jag naturligtvis åkt ut till havet för att tanka.

Söndagarna har vi ägnat åt att spåra upp gamla släktgårdar i trakten. Till exempel min farfars farfars farfars hemgård ovan som än idag står ståtlig (om än sned) vid en åkerkant mitt ute i ingenstans. Denna plats hade jag aldrig besökt trots att den ligger en kort biltur från mitt barndomshem. Ja sådant här är jag ju svag för som du vet, litet gåshud fick jag allt när jag tänkte på Henrik som doonat och feijjat på samma jordplätt där jag stod dyngsur i en pöl av lera. Charmigt!Och på samma tema dammade jag av Emil också, min farmors far. Inte ska en sådan här stilig man behöva ligga i en låda över vintern. 

Så sådant.

I helgen ska fortsätta på samma slappa linje. Tips på bra krim- och  historiedokumentärer (och poddar) mottages, nu har jag äntligen tid att kära ner mig i något nytt och spännande. 

/ H. 

Kommentarer