JultypisktSå kom julen även i år, den kändes så väldigt långt borta alldeles nyss.

Jag landade i gamla flickrummet i torsdags. Tog fredagen ledig, stängde av telefonen och maxade genast med julgöror. Jag vill gärna ha ledigt innan jul och inte så mycket i mellandagarna. Redan på juldagen tycker jag att trivsamheten rinner ur händerna på mig så då finner jag inte riktigt någon poäng i att vara ledig längre, vill bara vidare och framåt mot det nya.

Den här julen kom kanske fortare än alla de som kommit innan, har inte riktigt hunnit med men försöker stanna upp en timme i taget. Det blir en vuxenafton i år som så många år förut. Vi står i isvinden och hälsar på dem som inte längre finns hos oss, häller upp vinet, äter crème brûlée och bänkar oss sedan alla framför favoriterna i en timme. Många fina traditioner.

Det ryktas om att stormen slår till inatt, det är minsann det mest perfekta sättet att starta aftonen på, ja vad vore julen utan havet undrar jag.

Hoppas att du får en fin långhelg.

/ H.

Kommentarer